Doček Nove godine na Trgu u Zaječaru

Tropiko bend će biti glavna muzička atrakcija na proslavi Nove godine.

Organizovan je dečiji program " ZajeČarolija ", pun zabave i edukacije.

Na koncertu će nastupiti legenda glumišta, Rade Šerbedžija.

2024

Zaječar se sprema za spektakularan doček Nove 2024. godine, transformišući Trg Oslobođenja u centar slavlja i radosti. Uz sjajnu muziku Tropiko benda, koji će biti glavna muzička atrakcija, i tradicionalni vatromet u ponoć, grad obećava nezaboravan početak nove godine.

Proslava počinje već 25. decembra sa “Novogodišnjim bazarem" na Skveru, gde će se okupiti više od 140 izlagača iz cele Srbije, nudeći bogat izbor proizvoda i suvenira idealnih za praznične poklone. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku da se doživi praznični duh kroz kupovinu i druženje.

Deca će imati svoj poseban segment slavlja kroz “ZajeČaroliju", dečiji program pun zabave i edukacije, zakazan za 28. decembar. Osim toga, Trg Oslobođenja će svake večeri od 17 do 20 sati biti mesto gde će najmlađi moći da se druže i slikaju sa Deda Mrazom i Mrazicom, dodajući poseban čar prednovogodišnjim danima.

Kulturni segment proslave uključuje i prijem gradonačelnika u holu zaječarskog pozorišta 29. decembra u 19 sati, gde će se okupiti zaslužni građani. Nakon toga, u 20 sati, održaće se i koncert legende glumišta, Radeta Šerbedžije, koji će svojim nastupom uneti dodatnu svečanost u proslavu.

Sve ove događaje čine Zaječar idealnim mestom za doček Nove godine, gde se spajaju muzika, kultura i praznična atmosfera, stvarajući nezaboravne trenutke za sve posetioce. Dođite i budite deo ove neponovljive praznične čarolije na Trgu Oslobođenja u Zaječaru!

2023

Zaječar doček Srpske Nove godine

Grad Zaječar će 13. januara, za doček Srpske Nove godine organizovati muzički i prateći program na Trgu oslobođenja.

Program počinje takmičenjem ekipa seoskih mesnih zajednica u pripremi svadbarskih sarmi na gradskom trgu, od 14h. Stručni žiri će potom oceniti sarmu i proglasiti pobednike, a nagrade su obezbedili Turistička organizacija grada Zaječara i veliki broj sponzora.

Nakon proglašenja pobednika, biće održan Novogodišnji festival folklora, u kome će nastupiti 12 seoskih i gradskih kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara, a početak je predviđen za 19.15.

U nastavku večeri, od 22.30 nastupiće Mira Škorić, a od 23.45 do pola sata nakon ponoći, publiku će uveseliti trubači "Zlatne trube“ iz Knjaževca.

U toku proslave, posetiocima i publici biće posluženo kuvano vino sa karanfilićem, koje će pripremiti i služiti odred izviđača "Đorđe Simeonović“ iz Zaječara.
Doček Nove godine 2025 Trg Zaječar


2020

Zaječarce će ove godine u najluđoj noći zabavljati "Amadeus bend“, jedan od najpopularnijih bendova na Balkanu, a i šire. Uz najbolje hitove, Zaječarci će đuskati cele noći, a očekuje se da će nastup trajati do ranih jutarnjih časova. Veliki hitovi ove grupe učinili su ih miljenicima među širom muzičkom populacijom, različitih uzrasta.

Poslednji album koji je objavila ova grupa, nosi naziv: "Budi svoja“. Tokom cele večeri, izvodiće svoje najveće hitove, a publika će moći da očekuje nezaboravan provod. Jer, tako je uvek sa "Amadeus bendom“.
Doček Nove godine 2025 Trg Zaječar

Zaječar je grad koji je poznat po odličnoj organizaciji kada je doček Nove godine u pitanju, a ne sumnjamo da će tako biti i ove godine. Pozivamo sve ljude iz Zaječara i okoline da dođu i u predstojeću godinu uđu zadovoljni, srećni i zadovoljni. "Amadeus bend“ će se potruditi da opravda sva očekivanja. Na vama je da dođete i uživate, sve ostalo prepustite ovim divnim momcima iz benda. Ukoliko još razmišljate, gde biste mogli za doček. Neka ovo bude vaš izbor, sigurni smo da nećete pogrešiti. Zaječar je grad koji je uvek domaćin najvećih muzičkih talenata, tako je i ovog puta.

Dočekajte Novu godinu na pravi način!

2018

Posle nekoliko godina, Zaječar će konačno ponovo dobiti pravu proslavu Nove godine kakvu zaslužuje. Dobra muzika, vatromet za pamćenje i osveženje očekuje sve posetioce zaječarskog trga u novogodišnjoj noći.

Kako najavljuje gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, početak programa je predviđa se za 22h.

“I ove godine nastavićemo tradiciju koju je grad imao godinama u nazad kada smo bili na vlasti. Velika zahvalnost donatorima koji će finansirati dolazak OK Benda koji će zabavljati zaječarce i timočane na Trgu osobođenja u Zaječaru tokom novogodišnje noći. Kao što smo i obećali Zaječar će stabilizovati finansije, ponovo srediti infrastrukturu, početi dovođenje investitotara, ali i pevati i radovati se! Naglašavam, da ni jedan jedini dinar iz budžeta grada, JP i ustanova neće biti potrošen za ovaj događaj. Očekujem da ove godine gradski trg bude pun zaječaraca i gostiju iz čitave Timočke krajine, ali i iz susedne Bugarske" - rekao je Boško Ničić, gradonačelnik grada Zaječara.

Kako se očekuje, program počinje u 22h gostovanjem OK Benda. U ponoć sledi vatromet, nakon čega će se svojim sugrađanima obratiti Boško Ničić gradonačelnik garada Zaječara. Za sve posetioce biće obezbeđeni topli napici poput čaja, kuvanog vina ili rakije, a ukoliko se budu pronašli sponzori, ove godine na zaječarskom trgu ponovo će zamirisati pečeni vo, koji će biti dat Crvenom krstu ili zaječarskim izviđačima da vrše podelu svim građanima koji na trgu dočekaju Novu godinu.
Ažurirano: Dec 20, 2023 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli