Najpopularnije lokacije za doček Nove godine u Beogradu

Najpopularnije lokacije za doček Nove godine u Beogradu

Doček Nove godine u Beogradu nudi veliki broj mogućnosti, naročito onima koji prvi put dođu u ovaj najveći srpski grad. Pored toga što Beograd spada u red većih evropskih metropola, to je grad koji u sebi sadrži simbiozu istoka i zapada. Ovaj specifičan miks modernizma i tradicije svakako budi znatiželju i radoznalost turistima iz inostranstva, ali i onima koji iz Srbije dođu na doček Nove godine u Beogradu. Takođe, Beograđani koji odluče da Novu godinu provedu u svom gradu neće se pokajati, jer grad uvek nudi nešto novo, tako da je različitost mogućnosti svake godine sve veća.
Najpopularnije lokacije za doček u Beogradu

Doček Nove godine u Beogradu podrazumeva veliki broj događaja nekoliko dana pre i posle Nove godine. Učestvovanje u većini dešavanja vezanih za doček Nove godine u Beogradu je besplatno, što je velika ušteda, imajući u vidu da sam doček iziskuje malo veću svotu novca. Grad Beograd već tradicionalno svojim sugrađanima, ali i svima koji dođu u srpsku prestonicu, nudi klizanje na Trgu Nikole Pašića. Obično je 31. decembra klizanje besplatno, dok je standardna cena sto dinara za sat vremena. Ako još uvek ne znate da klizate, nema razloga za brigu, jer je grad obezbedio i besplatnu školu klizanja, samo je potrebno da se prijavite do dvadesetog decembra.
Najpopularnije lokacije za doček u Beogradu

Međutim to nije jedina lokacija gre možete da se rekreirate i zabavite klizanjem. Na Savskoj promenadi će biti dostupno rekreativno klizanje uz razne programe i to do 15. februara. Osim toga što će klizanje biti besplatno, ni iznajmljivanje klizaljki se neće naplaćivati. Doček Nove godine u Beogradu vam može biti inspirisan klizanjem, bilo koji deo grada da vam bude lokacija za smeštaj. U okviru manifestacije "Voždovačke čarolije“ biće postavljena ledena ploča u naselju Vojvode Stepe gde će klizanje biti besplatno, dok će se samo simbolično naplaćivati iznajmljivanje klizaljki.
Najpopularnije lokacije za doček u Beogradu

Najpopularnija lokacija za doček Nove godine u Beoogradu je Trg Nikole Pašića, to jest plato ispred Narodne Skupštine. Svake godine se na ovoj lokaciji postavlja velika bina i u organizaciji grada nastupaju najpopularniji domaći i svetski izvođači različitih žanrova. Takođe, doček Nove godine ispred Skupštine podrazumeva i veličanstveni vatromet u ponoć.
Najpopularnije lokacije za doček u Beogradu

Druga popularna lokacija za doček Nove godine u Beogradu je ispred Novog Merkatora u bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Ova lokacija je od nedavno postala veoma popularna i okuplja veliki broj stanovnika ove najmnogoljudnije beogradske opštine. Prisutne po običaju uveseljavaju najpoznatija pop i rok lica srpske muzičke scene, a pojavljuju se i Deda Mraz, kao i artisti u kostimima najpoznatijih junaka crtanih filmova.
Najpopularnije lokacije za doček u Beogradu

Treća popularna lokacija za doček Nove godine u Beogradu je Zemunski Trg. Ovde se takođe postavlja bina, tako da uz zvuke dobre rok muzike možete da uživate čekajući ponoć. Zemun ima neki poseban šarm, pa je šetnja kejom, kao i žurka na trgu, samo deo atmosfere koju možete da osetite za doček Nove godine u Beogradu.

Od prošle godine, organizuje se i doček Nove godine u Borči, delu palilulske beogradske opštine. Atmosfera je domaćinska, a muzika narodna. Tako da bi svi koji se vesele i uživaju slušajući narodne pesme poznatih srpskih izvođača, trebalo da dođu na doček Nove godine u Borči.
Najpopularnije lokacije za doček u Beogradu

Za nešto sofisticiraniju publiku predlažemo doček Nove godine u Beogradu uz klasičnu muziku. Novogodišnji doček u Sava centru obično počinje u 21h i ovaj doček, kao i svi prethodni je besplatan. Potrebno je samo da preuzmete besplatne ulaznice na blagajnama Sava centra.

Beogradski sajam može da bude još jedna od interesantnih lokacija ukoliko odlučite da doček Nove godine provedete u Beogradu. Novogodišnji vašar na sajmu se tradicionalno održava svake godine, i pored raznih ringišpila i sprava, možete da kupite mnogobrojne novogodišnje rekvizite, kao i garderobu po sniženim cenama.
Ažurirano: Dec 21, 2023 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli