2024

Beograd se priprema za svečani doček Srpske Nove godine, koji će se održati 13. januara na Trgu republike. Ova manifestacija, koja je deo programa "Beogradska zima", donosi nezaboravno veče uz nastupe folk zvezda Saše Matića i Tee Tairović.

Saša Matić, čije pesme odzvanjaju emocijom i strašću, već dugo vlada folk scenom svojim prepoznatljivim vokalima i melodičnim hitovima. Tea Tairović, poznata po svojoj energiji i modernom pristupu, brzo je stekla popularnost i pridobila brojne fanove svojim zaraznim ritmovima. Njih dvoje zajedno obezbediće vam magičnu muzičku atmosferu koja će oduševiti i najzahtevnije slušaoce.

Manifestacija "Beogradska zima" već je privukla pažnju svojim raznolikim muzičkim sadržajem, uključujući džez, bluz, rok, pop i narodnu muziku, sa preko 60 umetnika koji su nastupali na šest lokacija širom grada. Ovi događaji su dodatno obogatili kulturni život Beograda, stvarajući jedinstvenu atmosferu u srcu grada.

Doček Srpske Nove godine na Trgu republike je vrhunac zimske sezone u Beogradu, pružajući ne samo muzički užitak, već i iskustvo bogate kulture i umetnosti koje grad ima da ponudi. Sa obećanjem da će prvi dani 2024. godine biti ispunjeni slavljem i veseljem, ovaj događaj je nezaobilazno odredište za sve koji žele da dožive pravu čaroliju Beograda.

2023

Doček Srpske Nove godine Beograd

Doček Srpske Nove godine Beograd će ove godine biti organizovana na Trgu republike, 13.01. sa početkom u 21h.

Za sve goste Beograda, kao i za sve Beograđane, Grad Beograd organizuje svečani doček Srpske Nove godine. Na besplatnom konceru nastupiće naš poznati muzičar Goran Bregović, a kao specijalni gost pridružiće mu se Mladen Vojičić Tifa.

I ovaj koncert se organizuje u sklopu manifestacije Beogradska zima, a svi posetioci će moći da uživaju u popularnim Breginim hitovima, kao i hitovima Bijelog dugmeta.


2022

Za Srpsku Novu godinu 2022. neće biti organizovan doček na Trgu.

2019

Doček Srpske Nove godine će ove godine biti obeležen pred Domom Narodne skupštine. Beograđane, a i njihove goste će 13. januara zabavljati Leksington bend. Tradicionalno, pred Hramom Svetog Save najavljen je vatromet u ponoć, a posetioci će moći da se ugreju uz kuvano vino.

Ponuda za doček Srpske nove godine u klubovima, hotelima, restoranima, kafanama i kafićima je slična kao i za doček 31. decembra, s tim što su cene znatno niže.

Ako više volite provod na otvorenom, iz gradske uprave su najavili nastup Leksington benda, ispred Doma Narodne skupštine.

2018

Doček Srpske nove godine neće biti ni ovoga puta organizovan u Beogradu.
Kao i svake godine biće organizovan vatromet sa platoa Hrama Svetog Save.

Srpska Nova godina po starom i Julijanskom kalendaru čeka se 13. januara. Pravoslavna Nova godina pada 14. januara.
Na taj dan se uglavnom po trgovima širom Srbije organizuju žurke. Za doček Srpske nove godina ponuda po klubovima, kafićima, kafanama, restoranima i splavovima nije toliko napumpana kao za doček 31. decembra. Nigde nisu tako visoke cene, a provod je svakako zagarantovan.

Svake godine za Srpsku novu godinu bude organizovan vatromet iznad Hrama svetog Save.
Iako nije zvanična Nova godina ona se slavi u većini balkanskih zemalja kao što su Srbija, Crna Gora, Republika Srpska, Makedonija, neki delovi Hrvatske...Pravoslavna nova godina se takođe slavi u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Gruziji, Jermeniji, Moldaviji...
Podeli