Ulica otvorenog srca za doček Nove godine u Beogradu

Ulica otvorenog srca za doček Nove godine u Beogradu

Pored raznih drugih manifestacija po kojima je doček Nove godine u Beogradu poznat, jedna od najomiljenijih je "Ulica otvorenog srca“, koja se već tradicionalno odigrava prvog dana nove kalendarske godine. Ova manifestacija je veoma popularna i posebno posećena od strane kako domaćih, tako i stranih turista koji odluče da slave Novu godinu u Beogradu.
Ulica otvorenog srca - Nova godina Beograd

Ulica otvorenog srca je manifestacija sa tradicijom dugom skoro pola veka i svake godine se održava u Svetogorskoj ulici u Beogradu. Priroda ove manifestacije je humanitarnog karaktera, stoga je i značajno da bude što bolje posećena. Svake godine se novac donira onima kojima je najneophodniji, te tako je Ulica otvorenog srca 2017. godine svoju pažnju poklonila za obnovu prestoničkog prihvatilišta za decu. Upravo iz tog razloga je naziv manifestaicije i dobio ime: "Na radost deci“.
Ulica otvorenog srca - Nova godina Beograd

Doček Nove godine u Beogradu, pored dobrog provoda u susret ponoći, kada smo skoncentrisani da se što bolje provedemo i doživimo nezaboravna iskustva, trebalo bi da nas podseti da prvog dana nove godine učinimo nešto dobro i za druge. Iz tog razloga mnogi Beograđani se odlučuju da posete Ulicu otvorenog srca, kako bi pokazali svoju humanost i pomogli nekome kome je pomoć preko potrebna. Zar postoji bolji način da započnete doček Nove godine u Beogradu?!
Ulica otvorenog srca - Nova godina Beograd

Svake godine ovaj događaj bude dobro posećen i ulica je po tradiciji krcata. Često se učesnici Ulice otvorenog srca mogu prepoznati po nekom specifičnom rekvizitu, kao što je, na primer, crveni okrugli nosić, nalik onome što ga nose klovnovi. Osim toga, pravog šetača Ulicom dečijeg srca krasi osmeh i humanost koji se vide na njegovom licu. Miris šećerne vune, graja dece, kao i šarene tezge prepune interesantnih sitnica svake godine krase ovu manifestaciju. Doček Nove godine u Beogradu, prisustvom na ovoj manifestaciji može ozariti mnoga dečija lica, tako što ćete i vi pokazati deo svoje humanosti.
Ulica otvorenog srca - Nova godina Beograd

Prava adresa za one koji su poželeli predah od šetnje je bila kuća Jevrema Grujića, autora prvog Zakona o Narodnoj Skupštini. U domu ovog velikana, očekuje vas divno posluženje u vidu kafe i čaja, ali će užitak upotpuniti i čuveni kolač koji se godinama pravi po receptu kraljice Natalije, koji je donela iz Pariza, i u amanet predala supruzi Jevrema Grujića, Jeleni. Kolač je po mnogima savršen i sastoji se od šljiva, kajsija i malo francuskog konjaka.

Deda Mraz je neizostavan u Ulici otvorenog srca, kao i za doček Nove godine u Beogradu. Prošle godine je Deda Mraz svoje irvase "parkirao“ ispred Muzeja istorije Jugoslavije. A osim paketića, deci su pažnju privlačili i mnogobrojni žongleri, ali i mađioničari. Ova manifestacija je kao stvorena za mališane, stoga ne čudi najveći broj dece koja uživaju prvog januara.
Ulica otvorenog srca - Nova godina Beograd

Ulica otvorenog srca, pored toga što se tradicionalno organizuje u centru grada, počela je da se organizuje i u drugim beogradskim opštinama. Prošle godine Ulica otvorenog srca je organizovana i na Čukarici, Paliluli, u Rakovici, Surčinu, ali u Mladenovcu i Obrenovcu. Ukoliko se odlučite za doček Nove godine u Beogradu, ali ne odsednete u centru grada, imate šansu da posetite Ulicu otvorenog srca u nekim drugim krajevima prestonice. Na primer, Ulica otvorenog srca u Rakovici se odigrava ispred platoa kod Mekdonaldsa na Vidikovcu i to u organizaciji Gradske opštine Rakovica. Prošle godine je prvih petsto mališana dobilo i novogodišnje paketiće, a sav novac skupljen na manifestaciji je išao u humanitarne svrhe.
Ulica otvorenog srca - Nova godina Beograd

I u Surčinu je organizovana ova manifestacija, ali u organizaciji Kulturnog centra Surčin. Događaj se odigravao u parku u centru Surčina, gde su umetnici pokazali svoje veštine i akrobacije. Sredstva prikupljena ovom prilikom u Surčinu su namenjena Predškolskoj ustanovi "Surčin“, za sve objekte na teritoriji ove opštine.
Ulica otvorenog srca - Nova godina Beograd

Doček Nove godine u Beogradu može itekako da poprimi humanitarni karakter, a na vama je da odlučite da posetite neku od Ulica otvorenog srca i uživate u druženju i dečijoj igri i radosti.
Ažurirano: Dec 21, 2023 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli