Nova godina u Beogradu Doček Nove godine 2023

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2023
Manifestacija „Beogradska zima“ počinje 10.12. i trajaće do 31. januara 2022. godine i obuhvataće izuzetno bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Program je u velikoj meri namenjen deci, od „Trga bajki“ koji će trajati od 10. do 30. decembra na trgu ispred opštine Zvezdara, preko „Novogodišnjeg dečjeg karavana“ u okviru kojeg će prvi put dečji program biti na 25 lokacija, do „Trga otvorenog srca“ i „Dečjeg novogodišnjeg karnevala“, kao i koncerta na istoj lokaciji 16. decembra.

Na opštini Stari Grad biće organizovana „Starogradska zima“, u Parku vojvode Vuka, a klizališta će raditi dva meseca od 25. decembra na Trgu republike i drugim lokacijama u gradu.

1. januara će biti realizovana i „Ulica otvorenog srca“ duž Svetosavske i Makedonske, ali i u drugim gradskim opštinama, kao i dva rok koncerta 29. i 30. decembra na Trgu Nikole Pašića.

U okviru Beograda na vodi 31. decembra će biti osvetljena Kula „Beograd“ i organizovan koncert Gorana Bregovića, dok će ispred Doma Narodne skupštine nastupati, između ostalih, Jelene Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jo.

Sva beogradska obdaništa će dobiti jelku s busenom, koju će samostalno okititi, a posle će biti organizovana sadnja u dvorištima ili na najbližim lokacijama, poručio je Vesić.

U Beogradu će biti organizovana dva novogodišnja koncerta i to na razdaljini od kilometar.

U centru grada nastupiće pevačice Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jovanović, poznata kao Sara Jo.

Na promenadi kod novog naselja Beograd na vodi, nastupiće muzičar Goran Bregović, jedan od pevača nekadašnje grupe Bijelo dugme Mladen Vojčić Tifa, kao i Saša Kovačević, Angelina i Cobi.

Kao i proteklih godina do sada, Beograd je pripremio pregršt raznovrsnog programa kada je u pitanju doček Nove godine i novogodišnji praznici. Beograd opravdano možemo nazvati najprestižnijom prestonicom Balkana koja ima najbolje dočeke Novih godina, najzanimljivije novogodišnje programe za decu, i koja je najbolje okićena tokom zimskih meseci. Iz godine u godinu Beograd ima novogodišnji program koji može da parira svakoj evropskoj prestonici, a toliko je raznovrstan sadržaj, da nećete znati da li pre da odete na koncert, projekciju filma, čajanku ili nešto drugo. Beograd za vreme praznika dobije neki karnevalski duh koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Atmosfera je magična i ako ste negde usput izgubili praznični duh, dođite ove godine u Beograd i oživite ga.

Ove godine su se organizatori dočeka Nove 2020. godine zaista potrudili i na plato ispred Narodne Skupštine dovode Lepu Brenu, jednu od najpopularnijih pevačica sa ovih prostora. Pored Lepe Brene koja će posetiocima Beograda poželeti u ponoć srećnu Novu godinu, nastupa i Maja Berović, koja će svojim poznatim hitovima ulepšati mlađoj publici doček Nove godine, i Kiki i Piloti koji će svoj nastup započeti u Novoj 2020. godini nakon maestralnog vatrometa, konfeta i čestitki.

Program na Trgu ispred Narodne Skupštine je podelje u dva dana i održaće se 30. i 31. decembra, uz atraktivne nastupe 12 žanrovski različitih izvođača, tako da svi posetioci mogu da uživaju uz zvuke svoje omiljene muzike. Noć pred doček Nove godine posetioce prestonice, kao i Beograđane zabavljaće i Rasta, Senidah, Sara Jo i još neki popularni muzički izvođači.
Nova godina u Beogradu - Doček Nove godine 2023

Predviđanja su da će najveću atrakciju izazvati nastup upravo Lepe Brene jer je ona jedna od najvećih balkanskih muzičkih zvezdi i očekuje se dolazak velikog broja njenih obožavalaca iz Rumunije i Bugarske. Takođe se očekuje povećan broj turista iz bivših zemalja Jugoslavije gde je Lepa Brena još uvek popularna i slušana.

Ove godine manifestacija Beogradska zima, trajaće dva i po meseca, od 1. decembra do 15. februara i smatra se da će upravo ova bogata manifestacija sa odličnom ponudom sadržaja ove godine privući najviše turista iz Evrope i celog sveta.
Ono što je zanimljivo program manifestacije će biti održan na 18 lokacija širom grada, a sve ukupno je predviđeno preko 700 sati kvalitetnog programa koji su ove godine najviše namenjeni deci.
Nova godina u Beogradu - Doček Nove godine 2023

Kao i svake godine, prvog dana Nove 2020. godine biće održana tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca isped pozorišta Atelje 212, gde će nastupiti dečiji hor Čarolija, Biljana Krstić i Bistrik, Galija, Sara Jo, Lena Kovačević i Kerber.
Na Trgu Republike ove godine u neposlednoj blizini statue Kneza Mihaila biće postavljeno najveće klizalište do sada, a ispred Opštine Zvezdara biće organizovan Trg bajki.

Treba napomenuti da su svi programi u okviru manifestacije Beogradska zima besplatni i da je to najvažnija i najposećenija zimska manifestacija kada su u pitanju Srbija i region.

Svakog dana tokom trajanja Beogradske zime posetioci i sugrađani će biti u prilici da gledaju projekcije filmova od 9 do 15 časova.

Na vreme se informišite o detaljima celokupnog novogodišnjeg programa i uživajte u prazničnoj euforiji.
Haris Džinović, Bajaga i instruktori, Saša Kovačević i Dejan Petrović Big bend nastupiće 31. decembra na proslavi Nove godine na bini ispred Doma narodne skupštine.
Doček Nove 2019. godine na beogradskim trgovima ulepšaće domaće estradne zvezde.

30. decembra će nastupiti sastavi „Rudimental”, SARS i britanski sastav „Stereo MC s”.

Za reprizu Nove godine, tj. 1. januara, pred Narodnom skupštinom nastupiće Aleksandar Sedlar sa Beogradskim simfoničarima i gostima, među kojima su solisti Beogradske opere, te Aleksandar Eraković, Bojana Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom „Čarolija“ i Ana Stanić. Na istoj bini uveče će nastupiti Senidah, Rasta, Gramofondzie i „Disciples“.

Aca Lukas zabavljaće Beograđane u najluđoj noći, kako najavljuju mediji.

Doček Nove 2018. godine obeležiće hitovi Željka Samardžića, Ace Lukasa, kao i grupa "Riblja čorba", "Zana", "Van Gog", "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan"

Najviše novca iz gradskog budžeta će biti izdvojeno za nastup Ace Lukasa, čak 50.000 evra. Skoro trećinu manje, odnosno oko 35.000 evra, vredi slavlje uz hitove "Riblje čorbe", a nastup Željka Samardžića i pratećeg benda procenjen je na oko 25.000. Sledi grupa "Van Gog" (oko 17.500 evra), "Zana" (oko 7.500), dok će najskromniji budžet pripasti grupama "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan", ukupno oko 8.300 evra.

Lukas je izjavio da mu nije problem da peva cele noći za svoju publiku. U repertoar će dodati dvadesetak pesama drugih izvođača, kao što su Džiboni, Oliver Dragojević, Prljavo Kazalište i drugi. Njegov nastup će "prekinuti" tradicionalni vatromet u ponoć, nakon čega će Aca nastaviti da peva.

Novogodišnja žurka će trajati nedelju dana na nekoliko lokacija.
29.12. Sava promenada - „Ortodoks Kelts” i „Ničim izazvan”
30.12. Dom Narodne skupštine - „Zana”, „Van Gog” i Željko Samardžić
31.12. Dom Narodne skupštine - „Balkanika”, „Riblja čorba” i Aca Lukas

„Beogradska zima” će trajati od 01.12.2017. do 31.01.2018. na petnaestak lokacija.

01.12.2017. - 15.01.2018.
Trg republike: Trg otvorenog srca
Trg otvoreno srca predstavlja centralno mesto, na kojem će se u periodu od 45 dana održati brojni vrhunski decji, muzički programi, kao i humanitarne akcije.

01.12.2017. - 30.12.2017.
Plato ispred opštine Zvezdara: „Trg bajki“
Na trgu ispred Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić", od 1. do 30. decembra 2017. godine, svakodnevno će se igrati srpske narodne bajke namenjene kako deci, tako i odraslima.

01.12.2017. – 08.01. 2018.
Plato ispred SC „Rajićeva“: promocija novog gradskog platoa

14. 12. 2017.- 25.12.2017.
Beogradski sajam - „Future park“
Future park - Novi koncept, koji će objediniti muzičke, pozorišne, kao i edukativne sadržaje namenjene deci i omladini.

14.12.2017. – 31.01.2018.
SRC TAŠ - Klizalište TAŠ
Najveće klizalište u Beogradu, koje će uz bogat prateći program oživeti duh Beograda 60-tih, 70-tih i 80-tih.

21.12.2017. – 22.12.2017.
Kalemegdanska tvrđava: Novogodišnji dečiji festival
U dva dana biće održana četiri koncerta, planirani su nastup dečijih horova uz novogodišnje pesme i prigodan dečiji program

od 15.12.2017.
Ada ciganlija - Klizalište
Za posetioce klizališta će biti omogućeno potpuno besplatno klizanje u pet dnevnih termina.

21.12.2017. - 31.01.2018.
TRG NIKOLE PAŠIĆA: Klizalište Trg Nikole Pašića
Nastupi tribjut bendova, tematske žurke na ledu uz renomiranog DJ-a, bajke za decu na ledu, kreativne radionice, božićni maskenbal, hokejaški turniri, besplatna školica klizanja. Ove godine na klizalištu će biti realizovana i revija naše renomirane kreatorke Suzane Perić.

24.12.2017.
Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“: „BAL ZA PENZIONERE“
Bogat program prvenstveno namenjen starijim sugrađanima pod nazivom „BAL ZA PENZIONERE“ koji uključuje nastupe orkestra Stanislav Binički, kabare "Dobra stara vremena", nastup Umetničkog društva penzionera "Jeleče" folklorne programe i druge sadržaje.

25.12.2017. - 29.12.2017.
Dom omladine Beograda: Program Padaju zvezde, ispunjavaju snove, trk na ulicu, Deda Mraz zove
Zabavno-edukativni program Padaju zvezde, ispunjavaju snove, trk na ulicu, Deda Mraz zove - promocija rekonstruisanog platoa ispred Doma omladine uz programe za decu, mlade i starije sugrađane - maskenbal, radionice, izrada ukrasa za jelku, takmičenje za najlepši crtež i brojne muzičke programe.

25.12.2017. - 28.12.2017.
Trg republike: Koncertni program „Muzička nedelja“
Četvorodnevni muzički program na Trgu Republike namenjen ljubiteljima gradskog zvuka. Nastupaju: The Bangcocks, Texas Flood, Kanda Kodža i Nebojša, Đorđe Miljenović, Iskaz, Bvana i neznani ludaci, THC la Familia, Prti BG, Uroš Milovanović, Kristijan Molnar, Danijel Čehranov, Ilija Đoković, Bojana Vunturišević, Gitarinet Duo, Ana Stanić, IrieFM.

29.12.2017.
Sava promenada: Koncertni program
Muzički program - dva velika koncerta: nastup grupa Ortodox celts i Ničim izazvan, kao vid promocije novog gradskog šetališta.

30. i 31. 12.2017.
Plato ispred Narodne skupštine Srbije: PROSLAVA GRADSKOG DOČEKA NOVE 2018. GODINE
30.12.2017. – nastup grupe Van Gogh i izvođača Željka Samardžića sa pratećim bendom, Zana
31.12.2017. – nastup grupe Riblja čorba i izvođača Ace Lukasa sa pratećim bendom, Balkanika

31.12.2017.
Velika sala i Hol Sava Centra: PROSLAVA NOVE 2018. GODINE – „OTMENO“
Program za ljubitelje klasične muzike i džeza, sačinjen od vrhunskih orkestara i istaknutih virtuoza. U Velikoj Sali i holu Sava centra, građani Beograda i posetioci, moći će besplatno da uživaju u izvođenju kompozicija muzičkih velikana.

01.01.2018.
Svetogorska ulica: „ULICA OTVORENOG SRCA“
Humanitarni program, koji, od prethodne godine okuplja veliki broj gradskih opština sa zajedničkom idejom da se brojnim akcijama i poduvatima građani uključe u prikupljanje sredstava za najugroženije. Humanitarne programe prate i brojni kulturni programi na više punktova.

04.01. 2018. - 28.01.2018.
Plato ispred Hrama Svetog Save: „BOŽIĆNO SEOCE KOD HRAMA“
Na jedinstvenoj lokaciji platoa sa postavljenim dekorativnim osvetljenjem, božićnim kućicama, raspevanom jelkom i božićnim fijakerima, muzičko-dramsko-umetničkim programima tematski će se obeležiti svi januarski praznici - Badnji dan, Božić i Božićna česnica, Krsne slave, Sveti Sava, dečji dan, dan majki, dan očeva, porodični dani.

10.01.2018. – 11.01.2018.
Kalemegdanska tvrđava – Gornji grad: Streličarski vikend
Streličarski vikend sa takmičenjima i propratnim besplatnim programima, uz besplatni ulaz u objekte Beogradske tvrđave za sve posetioce.

18.01.2018.
Kula Nebojša: Viteško plivanje za časni krst
Viteško plivanje za Bogojavljenski krst u organizaciji Kraljevskog reda vitezova održaće se treću godinu zaredom kod Kule Nebojša na Beogradskoj tvrđavi, gde će biti priređen i viteško-sportski i umetnički program.

Proslava dočeka Nove 2017. godine u Beogradu će, ako je sudeći prema najavama gradonačelnika, biti pravi spektakl. Do sada se nije desilo da Beograd ima toliko događaja i toliko izvođača za proslavu Nove godine. Veliki broj regionalnih zvezda će biti u Beogradu, poput Bajage i instruktora, Saše Kovačevića, Tropiko benda, Ace Lukasa, Plavog orkestra, ali i još nekoliko zvezda koje se za sada čuvaju u tajnosti.

Prvi čovek Beograda, Siniša Mali, tvrdi da će "kao najosvetljeniji grad u ovom delu Evrope Beograd ispratiti 2016. godinu" i naglasio da će novogodišnje osvetlenje u trajanju od 90 dana koštati oko dva miliona dinara.
Pre nekoliko godina novogodišnje osvetljenje je bilo postavljeno na 24 lokacije, a sada će biti na 50. Do 10. novembra će biti završeno postavljanje novogodišnje rasvete po čitavom gradu. Kupljeno je novih 26 kilometara lančanica, svetiljki koje se postavljaju na drveće. Za Novu godinu nas očekuje vatromet kakav do sada nije viđen u Beogradu. Prošle godine je trajao oko sedam minuta, a ove će biti sigurno pet ili šest puta intenzivniji – otkrio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da pozove sve građane Beograda, Srbije, ali i čitavog regiona, od Bijeljine, Banjaluke, Zagreba, Temišvara, Tirane ili Skoplja, da dođu u Beograd i nezaboravno se provedu.

Napravićemo sjajnu atmosferu i provod uz veliki broj događaja na kojima će svako moći da pronađe odgovarajući sadržaj. Sve to se radi zajedno sa Vladom Republike Srbije, jer nam je zajednički cilj da što veći broj turista dođe u Srbiju. Želimo da popunimo kapacitete naših hotela i restorana i tako zaradimo novac. Sve to se odnosi na 29, 30. i 31. decembar, a mi već od 1. decembra krećemo sa intenzivnim programom za poslednji mesec u godini – rekao je prvi čovek Beograda.

Uveliko se radi na sređivanju fasada, koje će ubuduće morati da budu dekorativno osvetljene.
– Već sada imamo skele na prvih devet zgrada u Karađorđevoj ulici, sledi još devet za desetak dana. Usvojili smo odluku na Skupštini grada prema kojoj svaka nova fasada mora da ima dekorativno osvetljenje. Želimo da naš grad ne bude mračan, već da bude osvetljen i da bljesne novim sjajem, a sve nove fasade će biti bele ili bež boje, jer želimo da zadržimo taj istorijski aspekt – naglasio je Mali.

Ispred Ruskog cara, u Knez Mihajlovoj, postavljena je jelka viska 16 metara. Ovom događaju je prisustvao gradonačelnik Siniša Mali, sa ćerkom i sinom, kao i veliki broj građana.
Za muzički program bili su zaduženi Minja Subota i dečiji hor "Čarolija.

Manifestacija "Beogradska zima" je poklon žiteljima glavnog grada i njihovim gostima iz zemlje i inostranstva za novogodišnje praznike i čini je veliki broj programa: Beogradski novogodišnji festival, Trg otvorenog srca, klizalište, Trg bajki, Ulicu otvorenog srca i doček Nove godine.

Gradonačelnik Siniša Mali je izjavio da je novogodišnji program ove godine bogatiji i da je praznična rasveta uključena ranije nego inače. Grad će izgledati bolje nego ikada i Novu godinu ćemo dočekati u pravom prazničnom raspoloženju.

Ideja "Beogradske zime", jeste da se Beograđanima i njihovim gostima omogući bogat i raznovrstan program tokom decembra, januara i februara.
Ispred Opštine Zvezdara i Kulturne ustanove "Vuk", će biti postavljen "Trg bajki" gde će od 15. decembra do 15. januara biti prikazivane bajke u zimskoj kućici okićenoj jelkom.

Na Trgu Nikole Pašića biće otvoreno klizalište 16. decembra, a od 18. decembra na Beogradskom sajmu biće održavane predstave za decu, koncerti za starije i ostale manifestacije.

"Trka Deda Mrazova" će se održati 30. decembra.
Ispred Skupštine Srbije, ali i na Trgu Republike 31. decembra biće organizovan novogodišnji doček, a u "Sava centru" će biti održan koncert klasične muzike.

1. januara, tradicionalno se održava "Ulica otvorenog srca" u Svetogorskoj, koja će se ove godine proširiti i na Skadarliju.
Nova godina u Beogradu - Doček Nove godine 2023


Beograd se polako, ali sigurno priprema za novogodišnje praznike pa će tako u nedelju, 14. decembra biti pušten u rad novogodišnje osvetljenje, zajedno sa velikom jelkom.

Sredinom decembra će se započeti sa novogodišnjim manifestacijama, kada će biti otvoren Trg otvorenog srca.

"Božićni market" će biti postavljen na Trgu i radiće svakog dana od 10 do 23h, a duž cele Knez Mihajlove će biti postavljene tezge koje će bit otvorene do 18h.

Na Trgu otovorenog srca će se organizovani raznovrsni program, a predviđene su i predstave za decu.

Za sam doček Beograđani, kao i svi svi posetioci će na ulicama moći da uživaju u nastupima di-džejeva, rok, pop i folk izvođača na tri bine. Jedna bina će biti smeštena na Studentskog trgu, gde će nastupiti di-džejevi. Rok-bina će se nalaziti na Trgu Republike, dok će ispred Skupštine Srbije biti postavljena pop-folk bina. A tačan spisak izvođača će biti uskoro poznat.

Ove godine se očekuje i porast turista koji će posetiti prestonicu za vreme novogodišnjih praznika.
Nova godina u Beogradu
Nova godina u Beogradu

Da li se pored dočeka organizuje još neka manifestacija za vreme praznika?

Manifestacija Beogradska zima se organizje na 18 lokacija u gradu

Gde se organizuju novogodišnje manifestacije u Beogradu?

Na platou ispred Narodne skupštine, ispred opštine Zvezdara, na trgu Republike, kod Hrama Svetog Save

Da li se organizuju novogodišnje manifestacije za najmlađe

Organizuju se veliki broj programa za decu, Trg bajki ispred opštine Zvezdara, Ulica otvorenog srca i veliki broj koncerata i predstava