Doček na Trgu Slobode u Novom SaduNova godina Beograd 2018

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2018
Za doček Nove godine, Novosađane i njihove goste, će zabavljati Zdravko Čolić.

Čolić je rekao da je ove godine rado prihvatio poziv novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića i zbog toga što je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, navodeći da će pevati za honorar koji će biti značajno manji nego prethodnih godina.

Novi Sad će ove godine, za doček Nove godine, imati proslavu sa najvećim brojem muzičara i to na četiri lokacije u gradu.

Pored Zdravka Čolića 31. decembra na četiri bine u gradu nastupiće još i Drum'n'Zez, Bojana Stamenov, Novosadski Big bend, Irie FM, Zemlja gruva, Ana Perišić, Josipa Lisac te još oko 100 izvođača.

Za srpsku Novu godinu, na Trgu slobode, sviraće duvački Orkestar Bobana Markovića i Simfonijski orkestar Novi Sad 2021.

Grad Novi Sad je kupio preko "Zavoda za izgradnju grada" nove ukrase za gradske ulice vredne 12,5 miliona dinara, čime je ovogodišnja proslava Nove godine postala jedna od najskupljih u skorijoj istoriji grada.

Pored novih svetiljki, koje je grad nabaljvao i prošle, ali i pretprošle godine, dodatnih 11 miliona dinara iz gradske kase već je otišlo na organizovanje manifestacija "Winterfest" koja se održava u centru grada i otvaranje klizališta "Ledena šuma" u Dunavskom parku, čije se korišćenje naplaćuje.

Proslavu dve najluđe noći, platiće sponzori i Grad, ali niko do sada nije otkrio koliko će to da košta.

Kao i prošle godine gradonačelnik Miloš Vučević nije želeo da kaže ko su sponzori i koliko će tačno novca da daju za dve najluđe noći.

Za Novu godinu Novosađani će moći da uživaju u nastupima rock bendova Partibrejkersi, Van Gog i Love Hunters, a osim njih nastupaće i grupe Štikle i vikleri i banjalučka Rok simfonija.

Čelnici grada su saopštili da se doček Nove godine ne finansira iz budžeta, već iz sponzorstava društveno odgovornih kompanija. Spisak svih firmi koje su učestvovale u sponzorisanju dočeka Nove godine biće dostupan na samom dočeku, na LED ekranu na velikoj centralnoj bini.

U Katoličkoj porti, kao i u Ulici kralja Aleksandra u organizaciji Radija As FM biće tokom celog dana i noći postavljene bine sa DJ setovima koji će zabavljati ljubitelje elektronske muzike.

u Dunavskom parku, 1. januara, nastupaće Gudački orkestar, za sve ljubitelje klasične muzike.

Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu - Nova godina Beograd 2018