Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu Doček Nove godine 2024

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2024
Novi Sad Doček Nove Godine na Trgu 2023.

Doček Nove godine u Novom Sadu biće maestralna završnica godine u kojoj je Novi Sad bio evropska prestonica kulture. Doček je tradicionalna manifestacija koja će biti organizovana po šesti put u Novom Sadu, a odigraće se poslednjeg dana stare godine 31. decembra i 13. januara za Srpsku Novu godinu. Po ugledu na evropske metropole Novi Sad je ove godine za doček Nove godine pripremio bogat kulturno-umetnički program. U duhu modernog digitalnog doba čiji smo savremenici uprava grada Novog Sada rešila je ove godine napravi miks vizuelne i izvođačke umetnosti i prikaže pravi umetnički performans. Svi novogodišnji multimedijalni programi biće prikazani kao i prethodnih godina u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

U istoriji grada godina 2022. ostaće zapisana u Novom Sadu kao godina kada je Novi Sad izabran da ponese titulu prestonice kulture, i možemo se svi složiti u jednom, a to je, da je Novi Sad opravdao titulu koju je dobio. Cela godina bila je prožeta kulturnim događajima koji su postavili na centralno mesto razvoj kompletne zajednice, a kao kruna i veliko finale takve godine biće upravo manifestacija Doček. Evropski projekat je bio zahtevan jer se moralo odgovoriti na sve kulturne izazove, međutim vreme je pokazalo da se grad Novi Sad odlično pokazao. U toku 2022. godine kada je proglašen za prestonicu kulture, Novi Sad dobija novu Muzičku i Baletsku školu, Kreativni distrikt i koncertnu dvoranu u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu - Doček Nove godine 2024

Sam projekat Novi Sad - Evropska prestonica kulture doprla je do različitih sfera u društvenoj zajednici, a završetak ovog projekta počinje izložbom koja je posvećena Milevi Marić u Muzeju grada Novog Sada. Cilj izložbe je da se pokaže životni značaj Mileve Marić Ajnštajn. Izložba se otvara poslednjeg dana decembra, a umetnici dr Dušan Jovović i Studio M prikazaće svoje vizuelno delo o Milevi Marić i o Milutinu Milankoviću. U Podrađu Petrovaradinske tvrđave biće postavljena Teslina svetlosna galerija koja je rad više samostalnih umetnika.

Grad Novi Sad je pripremio sjajan muzički program za doček Nove godine, jer 31. decembra nastupa Kosheen, poznati britanski trio koji je srpskoj publici poznat po nastupu na festivalu Exit, zatim čuveni Stereo MCs i najpopularniji vokalni sastav na svetu Perpetuum Jazzile. Repetitor, Obojeni program i Monohrom će biti domaća muzička podrška koja će sve posetioce Novog Sada zabavljati u najluđoj noći.

Muzički program u Novom Sadu planiran za 13. januar, za Srpsku Novu godinu počinje koncertom najveće džez zvezde danjašnjice, Tigrana Hamasijana, nakon koga nastupa holandska muzička zvezda Sevdaliza, i za kraj sve prisutne zabavljaće indi rok zvezda Shortparis. Iste večeri imaćemo priliku da uživamo u zvucima poznatog violiniste Lajka Feliksa i naše predstavnice Srbije na Eurosongu, Konstrakte.

Svi kulturno - umetnički programi 31. decembra su besplatni, što znači da besplatno možete slušati Kosheen i Stereo MCs u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Programi i koncerti 13. januara nisu besplatni, već se naplaćuju. Karte možete nabaviti od 9. decembra na svim prodajnim mestima Gigstiksa, kao i na zvaničnom sajtu docekns.rs.

Ne čekajte previše, već rezervišite svoje karte na vreme i uživajte u vrhunskoj džez muzici za doček Nove godine u Novom Sadu.

Nesvakidašnji doček Nove godine u Novom Sadu, gradu koji je sve bliži godini titule Evropske prestonice kulture, kombinuje visoku kulturu sa popularnom i tako je čini dostupnijom široj publici, i to ne samo Novosađanima, nego i turistima.

Od regionalnih i svetskih zvezda u Novom Sadu će nastupiti - Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, opera za decu "U cara Trojana kozije uši", TAPAN Live Act, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Nolah Live, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, predstava trupe Telo kao instrument, KabareBre, Letu štuke, Alitor, Ljubičice, Kinga Glik, Duc in Altum.
Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu - Doček Nove godine 2024

Spajanje vizuelne umetnosti i muzike izdvaja Doček i Novi Sad kao grad koji će Novosađanima i gostima grada pružiti jedinstven audio-vizuelni doživljaj 31. decembra i 13. januara. Time Novi Sad povezuje dva računanja vremena i slavi jedinstvo različitosti buduće Evropske prestonice kulture u okviru Dočeka 2020. i 7528. godine.

Više informacija o dočeku Nove godine u Novom Sadu možete dobiti na www.docek.ns2021.rs
Proslava Nove godine će, kao i prethodnih godina biti na visokom nivou. Prvi će na bini na Trgu slobode nastupiti dr Nele Karajlić, Magnifico i ruski DJ dvojac Filatov & Karas.

U Novom Sadu će se prvi put predstaviti i ruski DJ dvojac Filatov i Karas koji platinastim tiražima i singlovima koji se nalaze na prvim mestima vodećih evropskih top lista predstavljaju jedne od najpopularnijih DJ-eva u usponu.

Proslava Nove godine obuhvatiće različite umetničke događaje 31. decembra tokom celog dana, na otvorenim prostorima u gradu za Novosađane svih uzrata i muzičkih opredeljenja, dok će proslava kulminirati najavljenim koncertima u centru Novog Sada, na Trgu slobode.

Spajajući elemente visoke kulture sa popularnom i masovnom, otkrivajući nove lokacije, nova zdanja i izvođače, ali i podsećajući na one stare, više od 60.000 ljudi posetilo je prošlogodišnji Doček u Novom Sadu, i to 31. decembra na 4 lokacije u prvom režiranom dočeku i 13. januara na više od 45 lokacija uz više od 150 izvođača.

Dva Dočeka su budući termini svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine, godine u kojoj će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

Za doček Nove 2018. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu nastupiće Darko Rundek, S.A.R.S. i Plavi orkestar.

Na Trgu republike publiku očekuju koncerti bendova najrazličitijih žanrova, od tamburice do džeza, ali i mnoštva animatora, akrobata i žonglera. Na ovoj lokaciji će se predstaviti i autentični restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvođači zanatskog piva i domaćih pića sa Fruške gore.

Ono što je još poznato je da će tokom dana, u nedelju 31. decembra, biti organizovan program za decu u Dunavskom parku, dok će u Studiju M ljubitelji elektronske muzike uživati i ove godine uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača i to na dve bine.

Organizator dešavanja je Fondacija "Novi Sad 2021", a ideja im je da se tokom obeležavanja božićnih i novogodišnjih praznika povežu različiti stilovi i žanrovi kako bi se prikazala interkulturalna forma koja definiše Novi Sad.
Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu - Doček Nove godine 2024

Za doček Nove godine, Novosađane i njihove goste, će zabavljati Zdravko Čolić.

Čolić je rekao da je ove godine rado prihvatio poziv novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića i zbog toga što je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, navodeći da će pevati za honorar koji će biti značajno manji nego prethodnih godina.

Novi Sad će ove godine, za doček Nove godine, imati proslavu sa najvećim brojem muzičara i to na četiri lokacije u gradu.

Pored Zdravka Čolića 31. decembra na četiri bine u gradu nastupiće još i Drum'n'Zez, Bojana Stamenov, Novosadski Big bend, Irie FM, Zemlja gruva, Ana Perišić, Josipa Lisac te još oko 100 izvođača.

Za srpsku Novu godinu, na Trgu slobode, sviraće duvački Orkestar Bobana Markovića i Simfonijski orkestar Novi Sad 2021.

Grad Novi Sad je kupio preko "Zavoda za izgradnju grada" nove ukrase za gradske ulice vredne 12,5 miliona dinara, čime je ovogodišnja proslava Nove godine postala jedna od najskupljih u skorijoj istoriji grada.

Pored novih svetiljki, koje je grad nabaljvao i prošle, ali i pretprošle godine, dodatnih 11 miliona dinara iz gradske kase već je otišlo na organizovanje manifestacija "Winterfest" koja se održava u centru grada i otvaranje klizališta "Ledena šuma" u Dunavskom parku, čije se korišćenje naplaćuje.

Proslavu dve najluđe noći, platiće sponzori i Grad, ali niko do sada nije otkrio koliko će to da košta.

Kao i prošle godine gradonačelnik Miloš Vučević nije želeo da kaže ko su sponzori i koliko će tačno novca da daju za dve najluđe noći.


Za Novu godinu Novosađani će moći da uživaju u nastupima rock bendova Partibrejkersi, Van Gog i Love Hunters, a osim njih nastupaće i grupe Štikle i vikleri i banjalučka Rok simfonija.

Čelnici grada su saopštili da se doček Nove godine ne finansira iz budžeta, već iz sponzorstava društveno odgovornih kompanija. Spisak svih firmi koje su učestvovale u sponzorisanju dočeka Nove godine biće dostupan na samom dočeku, na LED ekranu na velikoj centralnoj bini.

U Katoličkoj porti, kao i u Ulici kralja Aleksandra u organizaciji Radija As FM biće tokom celog dana i noći postavljene bine sa DJ setovima koji će zabavljati ljubitelje elektronske muzike.

u Dunavskom parku, 1. januara, nastupaće Gudački orkestar, za sve ljubitelje klasične muzike.
Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu
Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu
Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu
Doček na Trgu Slobode u Novom Sadu

Koji su najpoznatiji izvođači na dočeku Nove godine u Novom Sadu?

Za doček nastupaju: sastavi Kosheen, Stereo MC's, Perpetum Jazzile, Repetitor, Obojeni program i Monohrom

Gde se održava doček Nove godine u Novom Sadu?

Doček Nove godine u Novom Sadu biće organizovan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave

Koliko traje program dočeka Nove godine u Novom Sadu?

Program za doček Nove godine traje tokom celog dana (31.12.)