Doček Nove godine 2025 na Trgu

Na Trgu će nastupati Milica Todorović, Sandra Afrika i Anđela Ignjatović Breskvica.

Nastupiće Frajle, Sara Jo i Dejan Petrović sa svojim Big Bandom.

Ulaz za ove proslave je besplatan.

Proslava će biti održana na Trgu u Beogradu i Sava Promenadi.

2024

Nova godina na trgu 2024 u Beogradu, koja je deo manifestacije "Beogradska zima", će biti nezaboravna sa raznolikim kulturnim i zabavnim sadržajem. Nikola Nikodijević, iz Privremenog organa Grada Beograda, najavio je preko 50 događaja koji će zadovoljiti sve ukuse građana i posetilaca srpske prestonice tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Centralno mesto proslave biće Trg republike, koji je renoviran i idealan je za ovakve događaje. Na dočeku Nove godine 2024 na Trgu, 31. decembra, nastupiće poznati izvođači poput di-džeja Mihajla, Milice Todorović, Anđele Ignjatović "Breskvica", Sandre Prodanović - Sandre Afrike i orkestra Endžija Mavrića. Program počinje u 21.30 i trajaće do ranih jutarnjih sati. Već od 2. januara, nastavak proslave uključuje "di-džej žurku" i ulične artiste, a Knez Mihailova ulica transformisaće se u bazar koji se proteže sve do Kalemegdana, gde će biti postavljeno dečje seoce sa klizalištem.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Poseban dodatak ove godine su prenosi iz Narodnog pozorišta na Trgu republike, uključujući operetu "Slepi miš" 4. januara. Biće organizovani i koncerti džez muzike, kao i duhovne horske kompozicije za Badnji dan i Božić. Ljubitelji baleta moći će uživati u prenosu baleta "Krcko Oraščić", a Srpska Nova godina će biti obeležena koncertom Saše Matića i iznenađenjem za publiku.

Beograd će ponuditi raznovrsne muzičke programe na više lokacija u centru grada, uključujući nastupe džez, bluz i alternativnih bendova, kao i tribjut bendova koji će oživeti muziku legendarnih grupa poput EKV-a i "Električnog orgazma". Takođe, biće organizovan zimski filmski maraton sa domaćim i stranim filmovima visokog budžeta.

Zanimljivo je da ove godine neće biti organizovan vatromet, u skladu sa zahtevima udruženja za zaštitu životinja. Sredstva namenjena vatrometu biće uplaćena "Zoo higijeni" za izgradnju nove hirurške ambulante.

Beograd, kao popularna turistička destinacija, beleži veliki broj posetilaca, posebno iz inostranstva. Prema poslednjim podacima, hotelski kapaciteti su popunjeni, a broj noćenja i stranih turista već je premašio prošlogodišnje cifre, što potvrđuje rast popularnosti Beograda kao atraktivne turističke destinacije.

Doček Nove godine u Beogradu na vodi 2024 se i ove godine organizuje.

Doček Nove godine na Sava Promenadi otvaraće Frajle, popularni ženski sastav iz Novog Sada, a atmosferu će dodatno zagrejati Sara Jo, jedna od najpopularnijih domaćih pop zvezda. Kao vrhunac večeri, na scenu stupaju Dejan Petrović i njegov Big Band, čiji trubački nastupi su poznati širom sveta.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Pored muzičkog užitka, posetioci će biti svedoci impresivnog svetlosno-pirotehničkog performansa na Kuli Beograd. Vatromet i laserska igra, koji će se odigravati na nebu iznad Save, predstavljaju jedinstven vizuelni spektakl koji će pratiti posebno komponovana muzika, obogaćena nacionalnim muzičkim motivima.

Ulaz na proslavu je besplatan, čime se građanima i posetiocima grada omogućava da zajedno dočekaju Novu godinu u jedinstvenom ambijentu.

2023

Doček Nove godine ispred Doma Narodne Skupštine će se odvijati prema sledećem rasporedu:
20.00 - 21.00 časova - DJ Mike Ride
21.00 - 21.45 časova - Zera
21.45 - 22.30 časova - Gazda Paja
22.30 - 00.00 časova - Nući i Vojaž
00.00 - 00.05 časova - odbrojavanje / vatromet
00.05 - 01.00 časa - Teodora Džehverović

Obustava saobraćaja
- 31.12.2022. godine od 17.00 časova do 01.01.2023. godine do 03.00 časa.

Još jedan organizovani svečani doček Nove godine biće u "Beogradu na vodi", na platou ispod Starog savskog mosta, gde će nastupati:
20.30 - 21.30 časova - Marko Luis
21.30 - 23.00 časova - Jelena Tomašević
23.00 - 00.00 časova - Željko Joksimović
00.00 - 00.10 časova - odbrojavanje / vatromet
00.10 - 01.00 časa - Željko Joksimović

Obustava saobraćaja
- 31.12.2022. godine od 17 časova do 01.01.2023. godine do 03 časa.

Za potrebe realizacije dočeka Nove godine na prostoru Beograda na vodi 30. i 31.12. biće zatvoreno parkiralište JKP "Parking servis“ - "Sava promenada“.

Doček Nove godine ispred Narodne skupštine i u Beogradu na vodi
Godina se bliži kraju i sve manje je vremena do konačne odluke gde ćete provesti doček Nove godine. Kao i svake godine prestonica Srbije organizuje atraktivan doček Nove godine koji privlači turiste iz regiona i sveta. Ne ostavljajte odluku za poslednji čas, već se na vreme informišite ko peva za doček Nove godine na Trgu i rezervišite noćenje sa doručkom u nekom smeštaju. Ove godine nas čeka jedna novina koju su doneli čelnici grada, a to je da će doček Nove godine ispred Skupštine biti namenjen mlađoj populaciji koja voli moderan zvuk.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Prošle godine smo prvi put imali u Beogradu dva spektakularna dočeka Nove godine, odnosno pored dočeka na Trgu svi posetioci glavnog grada mogli su da uživaju u muzičkim nastupima i na Savi Promenadi. Ove godine tradicija se nastavlja i doček se slavi na dve lokacije; ispred Skupštine i u Beogradu na vodi. Svi posetioci Save Promenade moćiće da uživaju u muzičkom nastupu velikih zvezda, vatrometu u ponoć i svetlosnom performansu koji će biti upriličen na Kuli Beograd.

U najluđoj noći sve posetioce na platou ispred doma Narodne Skupštine zabavljaće Mihajlo Veruović Vojaž, Igor Panić Nući, Teodora Džehverović, Marina Perezović Zera i Gazda Paja. Najgrandioznija bina biće postavljena od MTS Dvorane pa sve do Skupštine grada što do sada nije bio slučaj. Doček Nove godine započinje nastupom poznatog DJ Majk Rajda koji će zagrejati prisutnu publiku pre nego što Zera izađe na binu u 21 čas. Gazda Pajin nastup kreće posle sat vremena, a u 22 i 30 časova na scenu izlaze Nući i Vojaž. Na kraju dočeka Nove godine sve prisutne zabavljaće popularna pevačica, Teodore Džehverović.

Sve posetioce i turiste za doček Nove godine očekuje najlepšta zimska i praznična scenografija na reci Savi. Sava Promenada i Kula Beograd predstavljaju novi simbol grada koji u velikom broju privlači turiste iz regiona i sveta da dođu u Beograd za novogodišnje praznike. Ono što sigurno možete da očekujete u ponoć je vatromet i spektakularan svetlosni performans koji će parirati svim svetskim metropolama. Željko Joksimović, Jelena Tomašević i Marko Louis su muzičke zvezde koje će ove godine da zabavljaju sve prisutne u novogodišnjoj noći. Muzički spektakl počinje u 20.30 časova pored Starog savskog mosta.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Kao i svake godine stanovnike Beograda i njegove posetioce očekuje tradicionalna manifestacija Beogradska zima koja će ove godine trajati od 15. decembra do 15. januara. Beogradska zima će biti raspoređena na više lokacija u gradu, a najveća novina je ta što će centralno klizalište biti postavljeno u parku Ušće, na Novom Beogradu. Dečiji karneval kreće 15. decembra, a još dva klizališta biće postavljena za sve ljubitelje klizanja, jedno na Tašmajdanu, a drugo na Adi. Treba napomenuti da je kompletan novogodišnji program koji organizuje Grad Beograd besplatan za sve. Dečije predstave i kreativne radionice za najmlađe sugrađane biće organizovane u svih 17 beogradskih opština, dok će u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom na Zvezdari biti organizovan Trg Bajki koji deca posebno vole svake godine. Na Trgu republike biće premijerno predstavljen kulturni program pod nazivom Ljubav i moda koji će biti u duhu starog Beograda.

2022

Sve smo bliži dočeku Nove godine i sve manje je ostalo vremena da isplaniramo praznike, odnosno gde ćemo ih proslaviti. Grad Beograd je ove godine odlučio da obraduje sve Beograđane i ostale građane Srbije tako što je osmislio doček za pamćenje. Doček Nove 2022. godine u Beogradu odigraće će se čak na dve lokacije; a to je tradicionalno na platou ispred Skupštine Srbije i ove godine imamo novu lokaciju, a to je Sava Promenada.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Svi turisti koji požele da najluđu noć provedu i prvo januarsko jutro osvanu u Beogradu slobodno neka rezervišu svoje karte na vreme jer je prestonica Srbije i ove godine pripremila sadržajan provod o kome će se dugo pričati. Svi turisti koji su boravili u srpskoj prestonici za vreme novogodišnjih praznika rekli su da bi se rado vratili opet jer su doživeli nezaboravno iskustvo.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Tradicionalni doček Nove 2022. godine kao i do sada biće organizovan na platou ispred doma Narodne Skupštine, a grad Beograd će sve prisutne obradovati bogatim muzičkim programom. Na Trgu ove godine pevaće tri najpopularnije pevačice današnjice, a to su, Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jo. Njihov nastup će ispratiti spektakularni vatromet kao i svake godine.

Grad Beograd organizuje doček Nove godine, a saopšteno je na pres konferenciji u Skupštini Grada da su sve tri pevačke dive donele odluku da će potpuno besplatno nastupiti sa svojim timom i muzičarima, odnosno da neće uzeti novogodišnji honorar. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika grada Beograda, objasnio je svim prisutnim novinarima da su sve tri pevačice potpisale ugovor o donaciji, i da je njihov koncert poklon gradu Beogradu.

Marija Šerifović, jedna od tri vrhunske pevačice koje nastupaju u novogodišnjoj noći, rekla je na konferenciji da joj je veoma drago što će nastupati pred publikom u prestonici, i to bez honorara jer ona pre svega želi da peva. Napomenula je da je novogodišnji program ispred Skupštine Srbije koncipiran tako da će svi ljudi od 18 do 60 godina moći da uživaju u muzici koju slušaju, i imaće priliku da čuju svoje omiljene pesme. Ova pevačica nesvakidašnjeg glasa pozvala je svoju publiku da joj se pridruži u najluđoj noći u Beogradu i na šaljiv način rekla da će svi biti njeni gosti sa kojima će se prvenstveno smrzniti, a zatim kvalitetno zagrejati.

Doček Nove 2022. godine ima jednu novinu, a to je nova lokacija na kojoj će se održati novogodišnje slavlje, a to je Sava Promenada, gde će sve okupljene građane i turiste zabavljati Goran Bregović. Prostor između Starog savskog mosta i zgrade Rezidens predviđen je prostor gde će pored Gorana Bregovića nastupiti u novogodišnjoj noći Mladen Vojičić Tifa, Saša Kovačević, Angelina i Cobi. Novogodišnji muzički program upotpuniće laserska izvedba i vatromet. Doček Nove godine na Savi Promenadi organizuje grad Beograd u saradnji sa kompanijom Beograd na vodi.

Kao i svake godine grad Beograd će organizovati koncerte 29. i 30. decembra koji su tradicionalno namenjeni mlađoj publici, a na 25 lokacija u 17 beogradskih opština organizovaće se i program Dečije Nove godine.

Ako ste planirali ove godine da najluđu noć provedete napolju, na nekom trgu, uz bogat muzički program obavezno razmislite o beogradskom dočeku, jer nas očekuje provod za pamćenje i bogat sadržajan program kao i svake godine.

2020

Kao i prethodnih godina, Beograd je uvek spreman na vreme, kada je u pitanju najluđa noć i doček Nove godine. Beograd sa pravom može da kaže da nosi titulu balkanske prestonice sa najboljim dočekom Nove godine. Svako ko je osetio atmosferu beogradske novogodišnje noći, rado se vraća i kaže da je u srpskoj prestonici posebno raspoloženje u vazduhu za vreme praznika.

Kao i svake godine kićenje prestonice počelo je sredinom novembra, kada se na najznačajnijim lokacijama raspoređuje novogodišnja dekoracija i postavlja praznična rasveta koja će krasiti ulice Beograda sve do sredine februara.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Iako se najavljivalo da će centralni doček biti upriličen na renoviranom Trgu Republike, to se neće desiti, tako da će serija koncerata organizovanih u dva dana biti na platou ispred Doma Narodne Skupštine kao i do sad. Doček Nove godine na Trgu biće ispraćen i sa do sad neviđenim vatrometom kao i svake godine.

Na Trgu Republike biće postavljeno najveće klizalište na otvorenom u bilizini samog spomenika knezu Mihailu, zato se neće centralni doček održati tu, jer nema dovoljno mesta za postavljanje bine.

Ove godine su se organizatori baš potrudili i napravili da glavni program traje dva dana, odnosno 30. i 31. decembra koji će biti ispunjen nastupima 12 žanrovski različitih izvođača, tako da svako će moći da pronađe nešto za sebe i uživa u muzici koju voli.

Noć pred doček Nove godine sve posetioce zabavljaće muzičke zvezde Balkana, kao što su Rasta, Sara Jo i Senidah, dok će turisti i posetioci prestonice zakoračiti u Novu 2020. godinu uz poznate hitove jedne od najvećih balkanskih zvezda ikada, Lepe Brene.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Za nešto mlađu publiku od 21. čas nastupa Maja Berović koja će zagrejati atmosferu svojim popularnim melodijama. Nakon nastupa Lepe Brene, posle proglašenja Nove godine u duhu praznične euforije imaće Kiki i Piloti svoj nastup koji će trajati do 2 sata iza ponoći.

Svakako najveću pažnju će izazvati nastup Lepe Brene u državama regiona, i očekuje se veliki broj gostiju iz država bivše Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske, Bosne, ali i iz Bugarske i Rumunije gde je ova pevačica izuzetno popularna i slušana.

Podsećanja radi, Lepa Brena je pevala i pre četiri godine, za doček 2016. godine kada je na Trgu napravila veče za pamćenje.

Ako ste imali u planu da dočekate Novu godinu na nekom od trgova u Srbiji, razmislite o Beogradu, jer kao i svake godine ima sadržaj koji teško da može neki grad da zaseni.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Program - ponedeljak 30.12.
20.00-20.30 - Vuk Mob
20.30-21.00 - Angelina
21.00-21.30 - Gazda Paja
21.30-22.00 - Sara Jo
22.00-22.30 - Mili
22.30-23.00 - Senidah
23.00-23.45 - Cobi
0.00-1.00 - Rasta
1.00-2.00 - MC Stojan

Program utorak 31.12.
21.00-22.30 - Maja Berović
22.45-0.30 - Lepa Brena
0.45- 2.00 - Kiki i Piloti

2019

Proslava Srpske Nove godine će ove godine biti obeležena pred Domom Narodne skupštine. Beograđane i njihove goste će 13. januara zabavljati Leksington bend. Pred Hramom Svetog Save je, kao i prethodnih godina, najavljen vatromet u ponoć, a posetioci će moći da se ugreju uz kuvano vino.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Ponuda za doček Srpske nove godine u klubovima, hotelima, restoranima, kafanama i kafićima je slična kao i za doček 31. decembra, s tim što su cene znatno niže.

Za doček Srpske Nove godine u nekim od najpoznatijih beogradskih hotela cene su od 30 do 40 evra, sa uključenom hranom i pićem, a najavljuju se nastupi pevača pop i folk muzike.

U restoranima takođe nude svečanu večeru, ali i ol-inkluziv paket pića, a cene su od 18 do 25 evra. Za muziku i atmosferu biće zaduženi pevači, kao i poznatiji bendovi

Ulaz u najeksluzivnije klubove, gde se za doček 31. decembra plaćalo i do 50 evra, sada se neće naplaćivati. Za ljubitelje boemskog provoda uz tamburaše tu su neke od starih beogradskih kafana u srcu prestonice, gde će ulaz takođe biti besplatan, a ponuda hrane i pića raznovrsna.

Ako više volite provod na otvorenom, gradski čelnici najavili su nastup Leksington benda ispred Doma Narodne skupštine.

Glavni program za doček Nove godine u Beogradu trajaće tri dana, od 30. decembra do 1. januara. Organizovan je tako da 30. decembra nastupaju imaju di-džejevi, 31. decembra je program prilagođen mladima, a tu će biti i najveće zvezde koje će privući najviše publike, 1. januara će biti organizovan koncert klasične muzike.

Kako pišu domaći mediji, za doček Nove 2019. godine ispred Skupštine nastupiće:
Haris Džinović
Bajaga i Instruktori
Saša Kovačević
Dejan Petrović Big band


Dan kasnije, odnsono 1. januara pred Skupštinom će nastupati Aleksandar Sedlar sa Beogradskim simfoničarima i gostima. Među njima će biti solisti Beogradske opere, Aleksandar Eraković, Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom Čarolija i Ana Stanić.

Za treći dan, spisak izvođača je: Senidah, Rasta, Gramofondzie i Disciples.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Novogodišnja proslava i doček Nove godine će biti još kvalitetniji i atraktivniji nego prethodnih godina.

Kao i svake godine, od decembra počinju aktivnosti oko proslave Nove godine. Biće organizovane dečje predstave, koncerti, Božićno seoce kod Hrama Svetog Save, na Trgu Nikole Pašića će biti klizalište oko čitave fontane, gejming zona i po prvi put sankalište sa šest metara visine i dva metra širine.

Tradicionalno, prvog januara će biti organizovana Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj, ali i na još devet lokacija, kao i mnoge druge aktivnosti.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

2018

Folk pevač Aca Lukas zabavljaće Beograđane u najluđoj noći, prenosi domaća štampa.

Doček Nove 2018. godine obeležiće hitovi Željka Samardžića, Ace Lukasa, kao i grupa "Riblja čorba", "Zana", "Van Gog", "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan".
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Najviše novca iz gradskog budžeta će biti izdvojeno za nastup Ace Lukasa, čak 50.000 evra. Skoro trećinu manje, odnosno oko 35.000 evra, vredi slavlje uz hitove "Riblje čorbe", a nastup Željka Samardžića i pratećeg benda procenjen je na oko 25.000. Sledi grupa "Van Gog" (oko 17.500 evra), "Zana" (oko 7.500), dok će najskromniji budžet pripasti grupama "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan", ukupno oko 8.300 evra.

Kompletan novogodišnji program će se odvijati na 15 lokacija u gradu. Na Trgu Nikole Pašića, Trgu republike, na platou ispred Skupštine Srbije, na Tašmajdanu, na Sava promenadi, ispred TC "Rajićeva“, ispre Hrama Svetog Save.

Nekoliko klizališta će biti postavljena na Trgu Nikole Pašića, Adi Ciganliji, Tašmajdanu i ispred Muzeja savremene umetnosti na Ušću. Na Kalemegdanskoj tvrđavi će za najmlađe biti organizovan Novogodišnji dečji festival.
Prvi put će se ove godine organizovati bal za penzionere u UK "Vuk Stefanović Karadžić". Ispred Hrama Svetog Save biće prvi put organizovano Božićno seoce kod Hrama.

2017

Beograđani, kao i gosti srpske prestonice će i ove Nove godine imati priliku da doček provedu na otvorenom. Kao i prethodnih godina, glavna bina je ispred Narodne skupštine, gde 30. decembra nastupaju "Bijelo dugme" i Aca Lukas, dok će za sam doček, za dobar provod, biti zaduženi "Plavi orkestar“ i Bajaga.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Trg otvorenog srca i klizalište na Trgu Nikole Pašića otvaraju se 15. decembra, a prvi put će ove godine biti i organizovan program na Savskoj promenadi. 29. decembra će nastupati Kiki Lesendrić i "Piloti" i "Tropiko bend".

Drvene kućice zanatlija kod kojih će posetioci moći da kupe specijalitete i igračke, biće tradicionalno postavljene na Trgu otvorenog srca od 1. decembra do 1. februara.
I velika gradska jelka naći će se na najomiljenijem sastajalištu u gradu, gde će sedmog januara, na Božić, biti organizovano i lomljenje božićne česnice.

Ulica otvorenog srca, 1. januara, osim u Svetogorskoj, održava se i na Čukarici, Savskom vencu, u Rakovici, Surčinu, Mladenovcu i Obrenovcu.

Dečja Nova godina održaće se na Sajmu, gde će najmlađi imati priliku da se zabavljaju učestvujući u nekom od 39 programa.

Grad će i ove godine omogućiti radnim danima od 11 časova besplatne predstave za decu, uz prevoz do Sajma za klince iz vrtića. Zbog velikog interesovanja prošle godine, programi na Sajmu će se organizovati i u popodnevnim časovima. U Dečjem kulturnom centru 21. i 22. decembra biće organizovani besplatni koncerti sa izvođačima koji su ove godine učestvovali na obnovljenom Dečjem beogradskom proleću.

Po završetku novogodišnjeg programa, gradski čelnici obećavaju da će izaći sa zvaničnim izveštajem o tome koliko je koštala Nova godina.

2016

Lepa Brena, Tropiko bend, Stiven Sigal i njegov bend će nastupiti za doček Nove godine ispred Doma Narodne skupštine, a za reprizu dočeka će pevati Harsi Džinović, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Predsednik Odbora za proslavu Nove godine u Beogradu, Goran Vesić, rekao je na konferenciji za štampu u Starom dvoru da će Grad organizovati četiri koncerta u okviru proslave dočeka Nove godine, od 29. decembra do 1. januara.

Ispred Doma Narodne skupštine u utorak, 29. decembra Beograđani i svi gosti imaće priliku da uživaju u nastupu grupe Miligram, u sredu, 30. decembra, nastup će imati grupa Van Gog i pevač Željko Joksimović.

Prema rečima Gorana Vesića, za doček Nove godine godine, 31. decembra, će pevati Tropiko bend, Stiven Sigal i njegov bend, kao i Lepa Brena, dok će 1. januara2016. godine koncert održati Haris Džinović.
Nova godina 2025 u Beogradu na Trgu

Kako je Vesić rekao novinarima, program koji je pripremljen je veoma atraktivan i privući će veliki broj gostiju, kako iz zemlje, tako i iz regiona. Pretpostavlja se da će se svi turisti zadržati u Beogradu duže nego što je to do sada bio slučaj kada su u prestonici ostajali dva ili tri dana.

Organizacija proslave dočeka Nove godine za grad Beograd nije trošak, već investicija od koje se zarađuje, pa je tako prošle godine zarađeno oko 17 miliona evra, kaže Vesić.

Izveštaj o tome koliko je izdvojeno za organizaciju dočeka će biti podnet nakon Nove godine. Takođe je saopšteno i da će neki od izvođača pevati besplatno i neće uzeti honorar od nastupa, što je bio slučaj i prethodnih godina.

Ažurirano: Jan 23, 2024 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli