Beograd Trg - Nova godina u Beogradu na TrguDoček Nove godine 2019 Beograd

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2019
Folk pevač Aca Lukas zabavljaće Beograđane u najluđoj noći, prenosi domaća štampa.

Doček Nove 2018. godine obeležiće hitovi Željka Samardžića, Ace Lukasa, kao i grupa "Riblja čorba", "Zana", "Van Gog", "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan"

Najviše novca iz gradskog budžeta će biti izdvojeno za nastup Ace Lukasa, čak 50.000 evra. Skoro trećinu manje, odnosno oko 35.000 evra, vredi slavlje uz hitove "Riblje čorbe", a nastup Željka Samardžića i pratećeg benda procenjen je na oko 25.000. Sledi grupa "Van Gog" (oko 17.500 evra), "Zana" (oko 7.500), dok će najskromniji budžet pripasti grupama "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan", ukupno oko 8.300 evra.

Kompletan novogodišnji program će se odvijati na 15 lokacija u gradu. Na Trgu Nikole Pašića, Trgu republike, na platou ispred Skupštine Srbije, na Tašmajdanu, na Sava promenadi, ispred TC „Rajićeva“, ispre Hrama Svetog Save,
Nekoliko klizališta će biti postavljena na Trgu Nikole Pašića, Adi Ciganliji, Tašmajdanu i ispred Muzeja savremene umetnosti na Ušću. Na Kalemegdanskoj tvrđavi će za najmlađe biti organizovan Novogodišnji dečji festival.
Prvi put će se ove godine organizovati bal za penzionere u UK „Vuk Stefanović Karadžić”. Ispred Hrama Svetog Save biće prvi put organizovano Božićno seoce kod Hrama.

Beograđani, kao i gosti srpske prestonice će i ove Nove godine imati priliku da doček provedu na otvorenom. Kao i prethodnih godina, glavna bina je ispred Narodne skupštine, gde 30. decembra nastupaju „Bijelo dugme” i Aca Lukas, dok će za sam doček, za dobar provod, biti zaduženi „Plavi orkestar“ i Bajaga.

Trg otvorenog srca i klizalište na Trgu Nikole Pašića otvaraju se 15. decembra, a prvi put će ove godine biti i organizovan program na Savskoj promenadi. 29. decembra će nastupati Kiki Lesendrić i „Piloti” i „Tropiko bend”.

Drvene kućice zanatlija kod kojih će posetioci moći da kupe specijalitete i igračke, biće tradicionalno postavljene na Trgu otvorenog srca od 1. decembra do 1. februara.
I velika gradska jelka naći će se na najomiljenijem sastajalištu u gradu, gde će sedmog januara, na Božić, biti organizovano i lomljenje božićne česnice.

Ulica otvorenog srca, 1. januara, osim u Svetogorskoj, održava se i na Čukarici, Savskom vencu, u Rakovici, Surčinu, Mladenovcu i Obrenovcu.

Dečja Nova godina održaće se na Sajmu, gde će najmlađi imati priliku da se zabavljaju učestvujući u nekom od 39 programa.

Grad će i ove godine omogućiti radnim danima od 11 časova besplatne predstave za decu, uz prevoz do Sajma za klince iz vrtića. Zbog velikog interesovanja prošle godine, programi na Sajmu će se organizovati i u popodnevnim časovima. U Dečjem kulturnom centru 21. i 22. decembra biće organizovani besplatni koncerti sa izvođačima koji su ove godine učestvovali na obnovljenom Dečjem beogradskom proleću.

Po završetku novogodišnjeg programa, gradski čelnici obećavaju da će izaći sa zvaničnim izveštajem o tome koliko je koštala Nova godina.

Lepa Brena, Tropiko bend, Stiven Sigal i njegov bend će nastupiti za doček Nove godine ispred Doma Narodne skupštine, a za reprizu dočeka će pevati Harsi Džinović, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Predsednik Odbora za proslavu Nove godine u Beogradu, Goran Vesić, rekao je na konferenciji za štampu u Starom dvoru da će Grad organizovati četiri koncerta u okviru proslave dočeka Nove godine, od 29. decembra do 1. januara.

Ispred Doma Narodne skupštine u utorak, 29. decembra Beograđani i svi gosti imaće priliku da uživaju u nastupu grupe Miligram, u sredu, 30. decembra, nastup će imati grupa Van Gog i pevač Željko Joksimović.

Beograd Trg - Nova godina u Beogradu na Trgu - Doček Nove godine 2019 Beograd


Prema rečima Gorana Vesića, za doček Nove godine godine, 31. decembra, će pevati Tropiko bend, Stiven Sigal i njegov bend, kao i Lepa Brena, dok će 1. januara2016. godine koncert održati Haris Džinović.

Kako je Vesić rekao novinarima, program koji je pripremljen je veoma atraktivan i privući će veliki broj gostiju, kako iz zemlje, tako i iz regiona. Pretpostavlja se da će se svi turisti zadržati u Beogradu duže nego što je to do sada bio slučaj kada su u prestonici ostajali dva ili tri dana.

Organizacija proslave dočeka Nove godine za grad Beograd nije trošak, već investicija od koje se zarađuje, pa je tako prošle godine zarađeno oko 17 miliona evra, kaže Vesić.

Izveštaj o tome koliko je izdvojeno za organizaciju dočeka će biti podnet nakon Nove godine. Takođe je saopšteno i da će neki od izvođača pevati besplatno i neće uzeti honorar od nastupa, što je bio slučaj i prethodnih godina.