Euforija za vreme novogodišnjih praznika

Euforija za vreme novogodišnjih praznika

Kako je kraj godine sve bliži, mnogima od nas su misli već usmerene na druženje, veselu atmosferu, dobru muziku i sve ono što čini Novu godinu jednim od najuzbudljivijih praznika. Ukrašavanje jelke, raznovrsna i šarena trpeza, kao i sam čin iščekivanja nečeg lepog samo su neki od rituala koji ovaj praznik karakterišu simbolom sreće i zajedništva.

Za mnoge ljude 1. januar predstavlja početnu tačku promene, te samim tim period do dočeka Nove godine većina njih koristi za definisanje planova i postavljanje ciljeva, ali i za sumiranje utisaka i kontrolu ostvarenja prethodno postavljenih. Samo kada podvučemo crtu i raščistimo sami sa sobom, sagledaćemo gde se nalazimo u moru svojih snova, želja i obećanja. Najbolje vreme za to je upravo period oko novogodišnjih praznika, jer se u nama budi svest o tome da dolazi novih 365 dana, koje možemo skrojiti tako da budu što više usklađeni sa našim budućim očekivanjima.
Euforija za Novu godinu

Obeležavanje Dočeka Nove godine jedan je od najstarijih običaja koji je ustaljen kod svih naroda. Za Rimljane je to simbol novih nada i početak novog života, dok su recimo Germani prvi počeli sa ukrašavanjem jelke koju smatraju "šumskim duhom“, odnosno, kako kažu, najvećim zaštitnikom prirode. Veruje se da je prva Nova godina obeležena pre oko 4.000 godina u drevnom Vavilonu i od tada se običaji menjaju i obogaćuju, a sve u skladu sa kulturom zemlje u kojoj se slavi doček.

Proslava ovog praznika sa dragim prijateljima i porodicom daje osećaj prijatnosti, ispunjenosti i "ušuškanosti“. Novogodišnji duh nas inspiriše da svoj kutak dekorišemo veselim notama i pažljivo odaberemo poklone za svoje najmilije. Želje da sve ide na bolje, očekivanja, čestitke i topli zagrljaji su pravi pokazatelj emocije koju Nova godina budi u nama.
Euforija za Novu godinu

Euforični i svetlucavi detalji već krase našu prestonicu - Beograd već sija besprekornim sjajem. Tradicionalni Doček Nove godine u Beogradu će biti upriličen i ove godine i to na ništa manje spektakularan način. Dobro poznata srpska kuhinja, muzički događaji, kao i ponoćni vatromet ni ovoga puta neće izostati.

Zašto je Doček Nove godine u Beogradu posebno iskustvo?

Zahvaljujući urbanom gradu kao što je Beograd, jasan je razlog zbog kojeg se proslava Nove godine u Srbiji predstavlja kao simbol dobrog provoda, s tim što ovaj grad nudi puno više od toga. Tradicija i duh starijih vremena, ljubazni i druželjubivi stanovnici, prilika da doživite nešto drugačije, upoznate novu kulturu i steknete nove prijatelje čine Doček Nove godine u Beogradu pravim spektaklom. Odlučiti se za jedan izbor u moru najluksuznijih restorana, kafana, splavova, klubova, event centara stvaraju "slatke“ muke, kako turistima, tako i ljudima iz Srbije. Bilo da ste ljubitelj žive muzike, akustične rock/soul svirke ili DJ žurke naša prestonica je uvek spremna da pripremi za svakog po nešto. Jedno je sigurno, koja god varijanta da je za Vas prijatnija, Nova godina u Beogradu i te kako ima šta da ponudi i na taj način zadovolji svačiji ukus. Na Vama je samo da izaberete mesto, kao i udobnu odevnu kombinaciju i provedete nezaboravnu novogodišnju noć u krugu dragih ljudi.
Euforija za Novu godinu

Bilo da izaberete da 2025. godinu dočekate u nekom lepom restoranu uz dobru hranu i kvalitetnu muziku ili se ipak odlučite za nezaboravnu žurku u klubu, preporuka je ista - podelite svoju radost iljubav sa drugima, volite i budite voljeni, jer samo na taj način sreća prelazi granice nemogućeg. I kao što je naš poznati pisac, Duško Radović, rekao:"Želim Vam da Vas ne boli ono što Vas je bolelo, a da Vas voli ono što Vas nije volelo. Da želite i možete više nego što Vam treba, a da sve što Vam pretekne podelite sa onima koji ne mogu kao Vi." Puno ljubavi i sreće u predstojećoj Novoj godini.
Ažurirano: Mar 15, 2024 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli