Novogodišnji ciljevi, želje i odluke

Novogodišnje odluke

Da li donosite novogodišnje odluke?

Kraj svake godine treba označiti kao kraj jednog perioda, a početak nove godine kao nov početak. Stare navike treba ostaviti u staroj godini i počnete život ispočetka. Opustite se, razmislite i stavite na papir koje bi sve novogodišnje odluke da donesete za ovu Novu godinu. Novogodišnje rezolucije mogu da se odnose na promene u načinu zivota, pronalaženju posla, donošenje nekih ljubavnih odluka, uključivanje fizičke aktivnosti....

Novogodišnji ciljevi, želje i odluke


1. Organizujte se
Svako od nas ima različiti način života ali smo svi svesni činjenice koliko se lakše i lepše osećamo kada su stvari oko nas sređene i organizovane. Počnite od onih stvari koje vam najviše smetaju i u kojima se ne snalazite. Umetnost i jeste u tome da se oslobodite svih stvari koje vam zaista ne trebaju.

2. Budite pozitivni
Način na koji gledamo budućnost odražava se na naše živote. Započnite Novu godinu 2025 bez negativnih misli. Naučite da na stvari gledate pozitivno. Ukoliko samo mislite na negativne stvari i neprestano mislite o višku kilograma, ili šta drugi misle o vama, ako ste večito nezadovoljni svojim okruženjem trebalo bi s tim što pre da prestanete i počnete stvari da gledate pozitivnije.

3. Izaberite sportsku aktivnost
Ne postoji ništa bolje i korisnije za vaše telo (ali i psihu) fizička aktivnost. Postoji puno opcija, pa čak i onih koje možete izvoditi i kod svoje kuće. Ukoliko tradicionalni timski sportovi nisu vaš izbor, onda bi mogli da razmislite o određenim veštinama ili aktivnosti koje imaju veze sa plesom. Ukoliko imate decu, ideje su beskonačne, zadajte sebi i svojoj porodici nove ciljeve i pokušajte da ih ostvarite.

4. Odredite prioritete u životu
Najbitnije stvari u vašem životu trebalo bi da uvek budu na prvom mestu. Kada smo pod stresom ili kada se previše nerviramo obično zaboravimo na to. Napravite listu prioriteta ljudi i stvari koji su za vas zaista bitni.

5. Putujte koliko god možete i kad god možete
Mnogi od nas ulaze u svakodnevnu rutinu i navikavaju se na stvari koje se oko njih dešavaju, zbog toga nam je odmor s vremena na vreme naophodan. Bez obzira da li je putovanje negde blizu ili daleko, posmatrajte ga kao jednu vrstu avanture koja vam omogućava da promenite svakodnevnu rutinu. Upoznajte novo ljude i osvežite vaše misli.
Putovanje ne mora uvek podrazumevati odlazak na more, zimovanje ili novogodišnje putovanje. Setite se sela i svoje bake, posetite neku banju, odputujte do obližnjeg grada ili posetite neki od nacionalnih parkova, prepustite se trenutnom osećaju i pokušajte da ne razmišljate o problemima i svakodnevici.

6. Smejte se svakoga dana
Radite sve one stvari zbog kojih se osećate dobro (i to što više). Provodite što više vremena sa prijateljima, voljenim osobama, igrajte, pevajte u kupatilu... Zaboravite na to kako izgledate drugima i nemojte se opterećivati onim što drugi misle i očekuju od vas. Šta god da su vaše ambicije, snovi i želje, sve će vam izgledati lepše i lakše ako ste nasmejani.
Ažurirano: Dec 8, 2023 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli