Kad početi sa pripremama za Novu godinu

Kad početi sa pripremama za Novu godinu?

Bliži nam se jedan od najlepših praznika u svetu praznika i najelegantnijih večeri. Elegantna bez obzira da li ste u maloj crnoj haljini i nekom strukiranom odelu, sa kravatom ili u pidžami i trenerci, umazani od ruske salate kraj televizora. Da, reč je o Novoj godini.

Nova godina u Beogradu, kao i u ostalim gradovima u Srbiji i van nje, jeste dan proveden u veselju i bezbrižnosti, porodičnom okupljanju ili ludom provodu do sitnih jutarnjih sati. Medjutim, iz godine u godinu se uvek nameće isto pitanje: kada je pravo vreme krenuti sa pripremama za tako važnu noć? Ako pitate baku iz komšiluka, rećiće da se njena priprema odvija u kuhinji nekoliko dana pre dočeka Nove godine, ali ako pitateosobu željnu provoda, kafana i klubova, rećiće vam kako je nekoliko meseci ranije zakazala šminku i našla haljinu za tu noć.
Pripreme za doček Nove godine

Bez obzira da li ste baka iz komšiluka ili osoba koja voli provode, za vas bismo imali nekoliko saveta što se priprema za doček novogodišnje noći tiče.

Prvo i jedno od važnijih pitanja je: kuda za doček Nove godine?
Dnevne žurke su iz godine u godinu sve popularnije, ali mogu da budu i te kako isrcpljujuće, zbog toga je važno dobro isplanirati kako biste u ponoć bili svi na okupu. Ukoliko se odlučite za organizovano veče u nekom restoranu ili klubu u Beogradu ili nekom drugom gradu širom Srbije, potrebno je na vreme rezervisati i kupiti svoje karte, jer su najbolje žurke i najtraženije, a i najposećenije. Ukoliko ste rešili da novodošinje veče provedete kod kuće, biće vam najlakše za organizovati se, jer jedino što treba da smislite je hrana koju želite i odaberete vrstu muzike koju volite.
Pripreme za doček Nove godine

Kada ste odlučili gde ćete provesti novogodišnje veče, u skladu sa tim birate svoju odevnu kombinaciju. Ako ostajete kod kuće, neka to bude nešto udobno. Ukolilo ste se odlučili za neki restoran, vaša odevna kombinacija bi trebalo da bude nešto elegantnija, poput neke haljine i odela. A ako to bude kafić, kafana ili neki splav, u redu je odabrati neku opušteniju varijantu, za muškarce bi to bile farmerice i košulja, dok devojke i žene mogu da puste mašti na volju i biraju kraće haljine ili suknje, elegantnije kombinezone, a neretko i pantalone. Zakazivanje frizure i šminkanja nije nešto što je obavezno, ali je sve popularnije.

Pokloni! Jedan od omiljenih delova u toku spremanja za doček Nove godine jeste kupovina poklona. Napravite spisak najdražih I najbližih ljudi kojima ste spremni da poklonite nešto, a zatim odredite I visinu svog budžeta za to. Dobro razmislite šta bi vaše bližnje obradovalo i, ako vam to budžet dozvoljava, spremite im novogodišnje paketiće. Ukoliko vam budžet nije dovoljno veliki da pokrije ono što biste voleli da kupitedragim ljudima, mašta nikada ne izlazi iz mode. Dovedite svoju maštu do maksimuma i sami napravite novogodišnje čestitke i poklone.
Pripreme za doček Nove godine

Kada ste završili sa pripremama za doček, vreme je da razmislite o svojim postupcima i stvarima koje su vas nervirale u protekloj godini. Prema nekom starom verovanju nije poželjno ući u Novu godinu sa mislima koje vas tište i muče iz prethodne godine. Rešite sve one stvari koje se daju rešiti, pomirite se sa ljudima sa kojima se treba pomiriti ili pak udaljite one osobe koje treba udaljiti. U Novu godinu udjite slobodni i rasterećeni.

Pored toga, dobro razmislite i o svojim novogodišnjim odlukama, kako ne biste u ponoć bili bez ideja šta poželeti. Unapred razmislite o tome. Obećajte sebi da ćete više putovati, malo više izlaziti i vreme provoditi sa ljudima koje volite, posećivati pozorište ili pročitati više knjiga, manje raditi i vise brinuti o zdravlju...

Nakon što ispunite sve pomenute tvari, ostaje vam jedino još da odlučite kome ćete prvo poželeti srećnu Novu godinu kada se kazaljke poklope i sat otkuca ponoć, a zatim se prepustite uživanju sa dragim ljudima. Dosta uloženog truda i vremena za ovo posebno veče iziskuju od vas da od njega napravite noć koju ćete dugo pamtiti I nakon što ona prodje.

Na kraju krajeva, vreme je jedna individualna stvar i ne koristi ga svako na isti način. Ono što je nekome očas posla, drugome je čitava jedna večnost. Zbog toga je potrebno pažljivo planirati svoje vreme i kvalitetno ga trošiti. Jedno je sigurno, nikada nije prerano, ali ni pre kasno da se isplanira dobar provod.
Podeli

Magazin

A
C
D
E
G
K
M
N
O
P
R
S
T
U