Top 10 ideja za najlepše novogodišnje poklone

Top 10 ideja za novogodišnje poklone

Šta upakovati u ukrasni papir sa prazničnim dezenom i čime obradovati blisku osobu u novogodišnjoj noći, večito je pitanje koje zadaje glavobolje mnogima. Glavobolja je neizbežna uvek kad je izbor pravog poklona za doček Nove godine u pitanju, a ova praznična kao da je za nijansu teža od ostalih. Zato smo izdvojili čak deset stvari koje možete upakovati u taj ukrasni papir i biti sigurni da niste pogrešili.

Putovanje, kao prva i najskuplja opcija upakovana u stilizovanu kovertu sa diskretnom mašnom crvene ili zlatne boje uz flašu dobrog šampanjca ostaviće bez teksta svakog srećnika koji ovakav poklon zasluži. Putovanje podrazumeva da je reč o vama bliskoj osobi, emotivnom partneru, prijatelju ili prijateljici. U svakom slučaju putovanje se ne poklanja bilo kome. Vaučer agencije ili karte mogu biti adresirani na jednu osobu ili dve, ako uključujete sebe i ne mora nužno da košta čitavo bogatstvo. Ukoliko se dobro raspitate, uvek možete naći neku pristojnu ponudu u domacim agencijama, a koja pri tom zvuči fantastično. Ukoliko želite da na putovanje otputujete baš za doček Nove godine, poklon morate uručiti ranije. U tom slučaju na raspolaganju su vam različite romantične opcije. Najtraženiji aranžmani ove vrste su uvek na planinama, u vidu produženog vikenda. U ponudi su obično udobne i tople brvnare, sa kaminom u dnevnoj sobi.
Top 10 ideja za poklone za Novu godinu

Ako je budžet manji, jedna od opcija može da bude neki predmet koji onome ko prima poklon pruža priliku da proba nešto novo u Novoj godini. To može da bude dobar foto-aparat, ukoliko osoba voli da fotografiše i u tu svrhu nesebično rabi sopstveni telefon. Foto-aparat bi trebalo da ima dobre performanse, a uz njega dobro bi došao neki priručnik o fotografisanju ili knjižica saveta koju možete i sami da sastavite koristeći materijale ponuđene na internetu.

Može to biti i neki od spotskih rekvizita ako je reč o nekome ko vec duže vremena razmišlja da se bavi nekom fizičkom aktivnošću. Možete uzeti bilo šta od porstirke za vežbanje, lepo dizajnirane flašice za vodu, sportske torbe ili tegova za ruke ili noge. Ova vrsta poklona bi trebalo da motiviše, a istovremeno i pokaže da svojoj devojci, momku želite da olakšate početak koji je uvek težak.

Ukoliko je reč osobi čiji su dani ispunjeni obavezama od jutra do večeri, godišnji planer uz komplet pribora za pisanje ili maštovitih obeleživača bi bio više nego sjajan izbor. Ovaj poklon, lepo upakovan, možete predati uz flašu dobrog vina, ili ukusnih pralina. Izbor planera je veliki, a vi se potrudite da pronađete onaj koji najviše odgovara temperamentu i obavezema osobe kojoj je namenjen.

Cveće kao poklon uvek može da iznenadi, naročito ako se potrudite da to ne bude običan buket umotan u ukrasni papir. Danas cvećare nude maštovite aranžmane čiji izgled i miris ostavljaju bez daha i najotpornije. S obzirom na to da je reč o novogdišnjoj noći, to bi mogao da bude arnžman sa lukovicama zumbula koji ce početi da cveta vec u toku zime, a čiji će mirisni cvetovi ukrašavati interijer sve do kraja proleća.
Top 10 ideja za poklone za Novu godinu

Takođe, pošto je reč o zimskom periodu, komplet rukavica u kombinaciji sa šalom može da iznenadi i obraduje. Vodite računa da se boja i dezen lako kombinuje, a ako je reč o vama bliskoj osobi verovatno ste već upoznati sa zimskim jaknama koje nosi tako da ne možete da promašite. I kod ovog predmeta pakovanje je važno. Lepo upakovan predmet uvek obraduje više i pokazuje da vam je stalo do onoga kome poklon predajete. Da ne biste prešli meru dobrog ukusa, držite se jednostavnih dezena papira za ukrašavanje, kao i boja koje simbolišu prazničnu atmosferu, a to su svakako: crvena, zelena, zlatna i crna, naravno srebrnkasti tonovi uvek dobro prolaze.
Top 10 ideja za poklone za Novu godinu

Još jedan kvalitetan i tradicionalno dobar poklon za Novu godinu je knjiga. To može dabude naslov koji je “taj neko" nameravao da kupi pa ćete ga vi preduhtriti, ali i neko zanimljivo štivo koje može da ispuni lenja popodneva prazničnih dana na najlepši moguci način. Naravno, pod uslovom da osoba kojoj knjigu kupujete voli da čita. U suprotnom mogli bi da izazovete kontra efekat.

Prodavnice tehnike takođe su pune predmeta kojima možete obradovati nekoga vama bliskog u novogodišnjoj noći. Danas kada svet živi na internetu, a telefon uređaj bez kojeg ne možemo zamisliti dan, dobar punjač, slušalice, usb uređaj, memorijska kartica su samo neki od izbora na koje ćete naići ukoliko razmišljate u tom pravcu.

Bademantil, kao jedinstven i uvek drag poklon osobama koje cene komfor i ne odriču ga se ni u najtežim uslovima. Ovaj odevni predmet sinonim je za udobnost, toplinu, bezbrižnost, opuštanje. Možda je cenjeniji među ženskim svetom ali to ne znači damu se muškarci neće jednako obradovati.

Novčanik, jedinstven poklon kako za žene tako i za muškarce. Varijacija ima bezbroj, a vi se vodite ličnom intuicijom kada je izbor u pitanju.
Top 10 ideja za poklone za Novu godinu

Za koji god poklon da se odlučite nećete pogrešiti jer kako se kaže: “Poklonu se u zube ne gleda". Ipak, ima nekoliko osnovnih pravila kada je reč o poklanjanju. Poklon ne bi trebalo da je preskup, kako se osoba kojoj je namenjen ne bi osećala loše ako isti ne može da priušti. Takođe, ne poklanjajte predmete koje čija simbolika bi mogla da bude pogrešno shvaćena. Najlepši su oni pokloni o kojima se dugo promišlja i oko kojih se darodavac istinski potrudi - pokloni od srca. Važna je njihova emotivna vrednost. Isto toliko važan je i način na koji se predaju. S obzirom na to da je reč o prazničnom darivanju, ostavljanje prigodnog paketića ispod jelke uvek je pun pogodak, ali isto tako to može biti i neka druga prilika. Svaki poklon pa i najmanji uvek nosi neku emotivnu poruku i značenje. Potrudite se da ona bude preneta i shvacena na najbolji način kako ne bi došlo do nesporazuma. Ne libite se da uz dar, ostavite ceduljicu sa takstom koji će doprineti boljem razumevanju te poruke. Ceduljica sa tekstom dodatno ce ulepšati vaš dar i dati mu na značaju bez obzira o kakvom poklonu se radi.

Poklanjajte kad god ste u prilici jer je ruka koja daje uvek iznad ruke koja prima.

Ažurirano: Mar 26, 2024 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli