Top 5 najboljih filmova za Novu godinu

Top 5 najboljih filmova za Novu godinu

Period oko Nove godine, za vreme praznika, pa i čitav mesec januar su idealno vreme da se ušuškate u svom toplom domu i odgledate neki dobar film.

Kada je vreme loše, napolju duva jak vetar, pada sneg ili dosadna kiša, toliko je hladno da bi najradije nosili dva para rukavica i dve kape na glavi, najbolje je ne izlaziti iz kuće ukoliko to nije neophodno. A ako imate dovoljno sreće, pa u toku praznika stvarno i ne morate da izlazite iz kuće ili ste odlučili da proslavite Novu godinu u opuštenoj kućnoj varijanti, onda nema ništa bolje od dobrog filma u kombinaciji sa vašim omiljenim pićem i nekom ukusnom hranom. Dobar film savršeno ide uz šolju tople čokolade ili kuvanog vina i vašu voljenu osobu. A ponekad dobar film je najbolje pogledati kad ste sami, pogotovo ako je to neki romantičan, a vi pomalo osetljivi.

Spremite kokice, jer smo za vas pripremili top 5 najboljih filmova za Novu godinu.
Top 5 filmova za Novu godinu


1. Love, Actually (Zapravo ljubav)

Ukratko, po nama je ovo najbolji praznični film. "Zapravo ljubav" je romantična komedija i iako možda ne volite ovaj tip filmova, ovaj morate pogledati. Radnja filma se dešava u Londonu i prati živote različitih grupa ljudi, pet nedelja pre Božića.
Mnogi se ovom filmu vraćaju svake godine u vreme praznika, a osećaj je kao da ga prvi put gledaju. Bilo da ste već gledali ovaj film ili ne, obavezno ga stavite na vašu listu prazničnih filmova. Pogotovo ako ga niste gledali, jer ova uzbudljiva romantična komedija ima sjajan kraj. Pre gledanja filma, obavezno pripremite maramice, jer opšte je poznato da ovaj film može da izazove plakanje kod mnogih. E sad da li je to zbog srećnog ili tužnog kraja, to ćete morati sami da saznate.
P.S. Ovaj film je možda najbolje da gledate sami.
Top 5 filmova za Novu godinu


2. Home Alone (Sam u kući)

Kao mali ste sigurno gledali bar jedan deo ovog kultnog filma, a ako niste šta čekate? Vrlo je moguće da ćete u toku praznika naleteti na ovaj film i na TV-u, jer svake godine u vreme praznika na mnogim televizijama se pušta ovaj film.Za one koji ne znaju napamet o čemu se radi u ovom filmu, ukratko malog Kevina roditelji slučajno zaboravljaju kod kuće i odlaze na praznični odmor u Francusku. Kao što i sam naslov kaže Kevin ostaje sam u kući, ali prava avantura počinje tek kada njegovu kuću pokušaju da opljačkaju, a on na sve načine pokuša da je odbrani od provalnika.
Ovaj film je odličan za razonodu i za gledanje u društvu uz puno kokica. Sigurno je da ćete uživati u ovoj urnebesnoj komediji, a postoje i drugi delovi koje možete pogledati nakon ovog.

Radnja drugog dela se dešava u Njujorku, kada mali Kevin slučajno uđe u pogrešan avion, dok njegova porodica odlazi za Majami. Kao i u prvom delu pametni dečak se bori protiv starih neprijatelja i pokušava da spasi dan.
Postoje još 3 dela, ali oni nisu toliko dobri kao prva dva. Ali ako želite možete i njih pogledati, pa sami presuditi.
Top 5 filmova za Novu godinu


3. Serendipity (Igra sudbine)

Još jedan romantičan film, ali ovog puta se radnja dešava u Njujorku. A jedan od najlepših gradova na svetu u prazničnom periodu je upravo Njujork, a posle ovog filma ćete shvatiti da je i jedan od najromantičnijih gradova.
Ovaj film ima skoro 20 godina, ali je i dalje aktuelan i popularan. Film govori o ludoj sudbini, ljubavi i tome kako se ništa ne dešava slučajno.
Džonatan i Sara su par koji se slučajno sreo dok su kupovali rukavice u nekoj od prodavnica u Njujorku, a Božićna čarolija je učinila svoje i njih dvoje su se zaljubili jedno u drugo. Ali odlučili su da se razdvoje, jer su oboje već bili u dugim vezama, pa ako im je suđeno srešće se već jednom.
Da li je Božićna čarolija bila toliko jaka i da li su se i posle koliko godina Džonatan i Sara sreli videćete ako pogledate ovaj film. A idealno bi bilo da ga gledate sami ili sa voljenom osobom i opet za svaki slučaj pripremite maramice.

4. The Holiday (Odmor)

Genijalan film u kom dve potpuno drugačije žene, ali sa skoro istim problemima zamenjuju živote. Amanda koja živi u Americi impulsivno odlučuje da zameni svoju vilu u Los Anđelesu, sa kolibicom u blizini Londona, čija je vlasnica sramežljiva Iris. Sve ovo rade preko sajta za razmenjivanje domova, bežeći od svojih problema i nesluteći da će im upravo ovo iskustvo promeniti živote zauvek.

Njih dve odlučuju da prožive totalno drugačiji život za vreme praznika i na svojim novim, privremenim adresama upoznaju lokalce u koje se zaljubljuju.
Ova romantična komedija će vas zasmejati do suza, ali i raznežiti. Odličan je izbor za gledanje dok ste sami i ušuškani u toplu dekicu, sa šoljom kuvanog vina.
Top 5 filmova za Novu godinu


5. Harry Poter (Hari Poter)

Svi znaju ko je Hari Poter i sigurno ste pogledali bar neki deo ove sage ili bar deo jednog od filmova, jer se filmovi često puštaju na našim televizijama u toku praznika.
Hari Poter saga ima čak 8 delova, pa bi savršeno bilo da odaberete par slobodnih dana, udobno se smestite, obezbedite dovoljnu količinu kokica i omiljenog pića i prepustite se neverovatnom čarobnjačkom svetu.

Iako se ovi filmovi često puštaju na našim televizijama, mi vam preporučujemo da ih sami gledate u svojoj režiji, jer postoji mogućnost da ćete hteti da gledate jedan za drugim delom, koliko je zanimljivo.

Najpoznatiji čarobnjak na svetu i njegove avanture sa najboljim drugarima vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Dok budete gledali deo po deo, videćete odrastanje i sazrevanje glavnih likova, a primetićete i da svaki sledeći deo podseća sve manje na dečije filmove.
Svi delovi su odlični da ih gledate ili sami ili u društvu, kako god da poželite. A ako imate slobodnog vremena i želite da krenete u još jednu avanturu, uvek možete početi sa čitanjem i Hari Poter knjiga.
Top 5 filmova za Novu godinu

Koji god film da izaberete sa ove liste, sigurni smo da se nećete razočarati i da ćete provesti lepo veče uz njega. Iskoristite priliku i uživajte u ovim hladnim danima, kad već nije prijatno izlaziti napolje.
Ažurirano: Dec 4, 2023 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli