Ukrasi i dekoracija za Novu godinu ideje i saveti

Ukrasi i dekoracija za Novu godinu

Konačno ste iz ostave izvukli jelku (ili ubedili jaču polovinu da trkne po novu, pravu, naravno sa busenom), namučili se da je postavite, započeli vašu omiljenu novogodišnju akciju kićenja, ali... prošlogodišnji ukrasi vam se čine demode, neke kugle su polomljene, a vremena za kupovinu novih nema...
Ne očajavajte! Sve možete da sredite sami i to brže nego što mislite!
Ukrasi i dekoracija za Novu godinu

Moderne novogodišnje jelke su u dve boje, a najvažnije je da se uklapaju u ambijent sobe.
Izaberite - klasično crveno-belo, šljašteće crveno-srebrno, ledeno belo-srebrno, ali i šik kombinacije ljubičasto ili plavo-srebrno, bež-zlatno, zeleno-narandžasto... ili pustite mašti na volju.
Ako imate dete, pravo rešenje za kićenje su plišani medvedići, plastične kugle i još bezopasnije mašnice.


No, počnimo:

Ispod novogodišnje jelke postavite prostirku, komad platna, asuru, pačvork... Pazite da ta površina bude savršeno ravna - da bi jelka bila stabilna, a najbolje je da se prostire taman do krajeva najdužih grana.

Postolje novogodišnje jelke ubacite u kutiju ili saksiju: ako vam boja kutije ne odgovara, obložite je ukrasnim, jednobojnim papirom u boju koju ste odabrali za vašu ovogodišnju boju ukrasa.
Ako ste u ostavi pronašli hrpu beskorisnih kutija - odlično će polužiti za pravljenje lažnih poklona, sa velikim mašnama, koje ćete pobacati ispod jelke.

Nove ukrase možete napraviti i od starih koji su na prvi pogled neupotrebljivi: umotajte stare kugle u papire raznih boja, na vrhu ih zgužvajte, a zatim ih pričvrstite mašnicama.
Za kačenje možete iskoristiti spajalicu - raširite je i manjim delom zakačite za ukras, a većim zakačite na jelku.
Od kartona možete napraviti zvezde ili pahulje, kao i figurice raznih oblika i veličina - zavisi koliko ste vešti.
Raznobojnim debljim koncem (ili vunom) zakačite na grane sveže bombone: "razveseliće“ vašu jelku, a sjajno je posluženje za klince koji vas posete tokom novogodišnjih praznika.

Ako ne želite novogodišnju jelku, a želite novogodišnju atmosferu, iskoristite sveće u boji: uz adekvatne novogodišnje salvete, na snežno belom stolnjaku izgledaće otmeno i svečano.

Zavese uvežite trakama crvene, zelene ili neke druge boje. Šarene trake ne dolaze u obzir, jer - ne želite novogodišnji kič!

Stare sanke ukrasite platnom u boji i pretvorite ih u stočić za kafu.

Napravite jednostavne aranžmane od borovih grana, suvog cveća i šišarki.
U pletene korpice, lepe činije ili plitke kutije (koje ste prethodno obložili ukrasnim papirom) poredjajte zimzelene grane kombinujući ih sa voćem (najbolje mandarinama ili narandžama).
Napravite ikebanu od šišarki i sveća. Šišarke možete obojiti srebrnim sprejom, a isto možete učiniti i sa orasima ili kestenjem....
Šaranje po ogledalima i staklima je paše, ali je totalno in da ubacite u kupatilo poneku sveću ili staklene činije sa neiskorišćenim kuglama.
Na ulazna vrata okačite venčić, a put do kuće dekorišite malim svećama....

I - uživajte u vašoj jednostavnoj, a savršenoj novogodišnjoj dekoraciji.
Ažurirano: Dec 6, 2023 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli