Prevoz za doček Nove godine u Beogradu

Prevoz za doček Nove godine u Beogradu

Beograd je grad koji svima nudi priliku da se dobro provedu, zaljube, pokažu. Isto važi i za Doček Nove godine u Beogradu, koji je u tom pogledu privlačan mladima i starima, parovima sa decom i samcima, domaćim i strancima. U njega rado dolaze turisti iz okolnih zemalja i iz unutrašnjosti, kako bi stekli nova prijateljstva ili posetili rođake u najluđoj noći. Doček Nove godine u Beogradu budi asocijacije na muziku, splavove, gostoprimstvo, lepe žene, ukusne specijalitete, trubače, koncert i vatromet. Ali da bi doček Nove godine u Beogradu protekao savršeno, potrebno je trezveno razmišljati o nekoliko stvari, planskih i logističkih, poput smeštaja, novca i, naravno - prevoza.
Doček Nove godine u Beogradu - prevoz

Žiteljima glavnog grada prevoz za doček Nove godine u Beogradu uglavnom ne predstavlja problem. Oni odlično znaju gde mogu da parkiraju svoja vozila na vreme, koje garaže treba izbegavati jer će biti prepune, kojom autobuskom linijom se odvesti do grada i gde će sigurno biti taksi vozila u povratku, kad oštra hladnoća pobedi zagrejanost od alkohola. Beograđani doček Nove godine u Beogradu posmatraju drugačije, jer znaju da Nova godina može proslaviti na nekoliko lokacija, pa biraju onu koja im je najbliža. Osim velikog koncerta ispred Narodne skupštine, postoji još nekoliko bina, na stotine klubova i restorana, desetine splavova i hotela, tako da je neverovatno lako pronaći pravu lokaciju. Dorćolci se usmeravaju na Skadarliju i Dunav, Novobeograđani na plato kod opštine Novi Beograd i splavove na Savi, Zemunci na glavnu ulicu i restorane ispod Gardoša, stanovnici centralnih opština na Trg republike i Slaviju.
Doček Nove godine u Beogradu - prevoz

Tamo gde nije moguće stići peške, prevoz za doček Nove godine u Beogradu treba birati oprezno, proverom koje autobuske, tramvajske i trolejbuske linije saobraćaju, a imajući u vidu da naročito poslednje dve vrste gradskog prevoza mogu da zakažu usled velikog snega ili niskih temperatura.

Stanovnici iz unutrašnjosti koji dolaze u Beograd za doček Nove godine, uglavnom dolaze svojim automobilima, koje je pametno negde parkirati i služiti se gradskim prevozom ili taksijem, naročito ako im poznavanje beogradskih ulica nije jača strana.
Doček Nove godine u Beogradu - prevoz

Strani turisti dolaze autobusom, avionom ili vozom, pa nemaju izbora nego da se oslone na gradski prevoz ili taksi. Ukoliko žele da izbegnu ove dve opcije, a nemaju nikog od domaćina ko bi ih povezao svojim kolima, mogu da se odluče na rent-a-kar kao zanimljiv prevoz za doček Nove godine u Beogradu. Ovo rešenje, kada prođe doček Nove godine u Beogradu, može poslužiti da se obiđu znamenitosti grada, pa čak i neki turistički lokaliteti etno-turizma van glavnog grada, tamo gde su priroda i vazduh čistiji i svežiji.
Doček Nove godine u Beogradu - prevoz

Ulice Beograda su uglavnom čiste, jer ekipe Beograd puta blagovremeno uklanjaju napadali sneg i staraju se da očiste led koliko je to moguće. Osim iznenadnih danonoćnih vejavica, teško da nešto može da iznenadi vozače. Međutim, uvek postoji mogućnost da parkinzi ne budu očišćeni, uprkos nastojanjima savesnih stanara da uklone zimske padavine ispred svojih zgrada. Posledica može biti otežano parkiranje, oštećenje vozila ili čak parkiranje na mesto koje nije parking mesto. Srećom automobilski prevoz za doček Nove godine u Beogradu ima i jednu dobru stranu, a to je da parkiranje 1. i 2. januara besplatno u svim gradskim zonama (u nekim slučajevima čak i 3. januara, ako 1. januar padne u nedelju).

Konačnog saveta za prevoz nema, osim da se dobro pripremite, sve isplanirate i raspitate o lokacijama taksi stanica na mestima na kojima planirate doček Nove godine u Beogradu. Ili da tokom najluđe noći šarmirate simpatičnu osobu koja je na isto mesto gde i vi došla svojim kolima.
Ažurirano: Dec 4, 2023 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli