Prognoza vremena za Novu godinu

2024

Dok se približava Doček Nove godine u Beogradu, vreme nam donosi iznenađenje! Za razliku od klasičnih zimskih temperatura, poslednja sedmica 2023. godine u glavnom gradu Srbije obećava blaže vremenske uslove. Prema vremenskim prognozama, temperature će se u poslednjoj sedmici decembra kretati između 5 i 10°C, bez naznaka pravog zimskog zahlađenja s padavinama.

Ovogodišnji doček 2024. godine u Beogradu biće obasjan sunčevim zracima, sa temperaturama koje će na samu Novu godinu, 31. decembra, dosezati i do 15°C. Jutarnje temperature će varirati od 0 do 5°C, dok će dnevne temperature biti znatno više od uobičajenih za decembar, kada se obično kreću od 2 do 6°C.

Za ljubitelje zimskih radosti, nažalost, u nižim predelima, uključujući Beograd, snega neće biti, dok će se i na planinama snežni pokrivač smanjivati. Međutim, ovo neće umanjiti čar Novogodišnjih događaja u Beogradu 2024. Sa temperaturama koje su za sedam do deset stepeni iznad proseka, ovogodišnji doček u Beogradu biće idealan za sve one koji vole proslave na otvorenom.

Pripremite se za toplu i veselu atmosferu, i ne propustite priliku da dočekate 2024. godinu u srcu Beograda, uz ugodne temperature koje će učiniti ovu proslavu još posebnijom!

2023

Pogledajte detaljnu dugoročnu prognozu, kako biste biste bili spremni za doček Nove godine - Dugoročna vremenska prognoza.

Kako najavljuju meteorolozi, u poslednjoj nedelji ove godine nas očekuje suvo, stabilno i natprosečno toplo vreme i to na celom Balkanu.

Meteorolozi kažu da će biti znatno manje padavina u odnosu na prvu polovinu meseca kada je na području Beograda pala već mesečna količina padavina. Trenutno ni u planinskim predelima nema snega i zbog ovog osnovnog karaktera suvog i natprosečnog toplog vremena očekuje se da se takva situacija zadrži do kraja godine.

U utorak, 27. decembra, očekujemo prolazno zahlađenje sa kišom, na planinama sa kratkotrajnim snegom u čitavoj zemlji. Tada će duvati umeren i jak severni i severozapadni vetar. Ipak, ovo naoblačenje će biti kratkotrajno i već u sredu naredne sedmice očekujemo razvedravanje. Ni u nižim, ni u planinskim predelima ne očekuje se da do Nove godine bude snega i snežnog pokrivača.

U nižim predelima maksimalne temperature će ići od 8 do čak 16 stepeni, a toplo će biti i na planinama. Na Kopaoniku maksimalna temperatura u narednom periodu biće od 5 do 10 stepeni, dok se na Zlatiboru takođe očekuju maksimalne vrednosti oko 10 stepeni.

Tek nakon Nove godine stiže zahlađenje, a do tada ćemo imati topao karakter vremena - najavljuju meteorolozi.
Vrremenska prognoza za doček Nove godine


2020

Da biste znali šta da obučete i kako da se pripremite za Novu godinu, pogledajte detaljnije informacije na linku Dugoročnu prognozu vremena.

Za doček Nove 2020. u Srbiji će padati susnežica i sneg. Tokom novogodišnje noći moguće je da će doći i do formiranja snežnog pokrivača. Ipak, sneg se neće dugo zadržati, već će se veoma brzo istopiti. Prema trenutnim prognozama, sneg bi trebalo da pada 30. i 31. decembra, kao i prvog dana nove godine.

Već drugog dana Nove godine u našu zemlju stiže hladni talas i zadržaće se sve do 6. januara. Nije reč o pravim mrazevima i "debelim minusima", ali će merenja biti dosta niža nego tokom decembra. Maksimalne dnevne temperature kretaće se od nula do 7 stepeni.

Kako januar bude odmicao, tako će i temperature biti sve niže i niže. Sneg i susnežica mogli bi da padaju i za Badnji dan, ali ne i za Božić. Takođe, padavine se očekuju i oko 10. januara, kao i za Srpsku novu godinu, napominjeu iz RHMZ-a.

2019

Prema dugoročnoj prognozi, koju, kako nam iskustvo nalaže, treba uzeti sa rezervom, doček Nove godine može proći sa snegom.
Republički hidrometeorološki zavod Srbije je objavio dugoročnu prognozu za decembar da će krajem meseca postojati uslovi za padavine i sneg, temperature će biti oko nule.
Meteorolozi ipak ukazuju na to da je mala šansa da će za doček Nove godine doći do snežnih padavina.
Prema dugoročnoj prognozi sneg je u Beogradu prognoziran da pada četiri poslednja dana 2018. godine - od 28. decembra do 1. jaunara 2019.
Vrremenska prognoza za doček Nove godine

Prognoza vremena je pokušaj predviđanja vremenskih uslova za neko područje, i zato predviđanje na duže od tri dana treba da gledamo s rezervom.
Ažurirano: Apr 15, 2024 | Izdavač: Doček Nove godine | O nama
Podeli